Torek,
22. 1. 2019,
11.24

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo
PR članek MK Group

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2019, 11.24

5 let, 6 mesecev

MK Group bo v regijo investiral 500 milijonov evrov

Oglasno sporočilo
35. obletnica MK Group

MK Group v skladu s svojo strateško usmeritvijo nadaljuje vlaganja v kmetijstvo, bančništvo in turizem v Jugovzhodni Evropi. V naslednjih petih letih načrtujejo dodatnih 500 milijonov evrov investicij v omenjene sektorje, so poudarili na proslavi ob 35. obletnici MK Groupa ter izpostavili izjemne rezultate, ki jih je skupina ustvarila v zadnjih 35 letih delovanja.

"Ob ustanovitvi MK Groupa smo bili trije zaposleni, danes je v družbi zaposlenih sedem tisoč ljudi. Zaposleni so tisti, ki so zaslužni za uspeh, ki smo ga dosegli, in za priložnosti, ki smo jih pretvorili v uspešne rezultate," je povedal Miodrag Kostić, predsednik MK Groupa, in dodal, da je eden največjih uspehov preteklega dela to, da družba ostaja zanesljiv in zaupanja vreden partner. "Naša družba je v 35 letih poslovanja ostala zanesljiv partner za svoje zaposlene, sodelavce in partnerje, predvsem pa za 74 lokalnih skupnosti, v katerih deluje. Zahvaljujoč takšnemu pristopu je eno domače podjetje postalo vodilna regijska družba na področju kmetijstva, bančništva in turizma in na to smo lahko vsi ponosni," je nagovor zaposlenim zaključil Kostić.

35. obletnica MK Group | Foto:

Dušan Radičević, finančni direktor MK Groupa, je na kratko predstavil dosežene poslovne rezultate in načrte za prihodnost. "V preteklem letu smo v Novem Sadu odprli hotel Sheraton, postali večinski lastnik Aerodroma Portorož in povečali delež v Gorenjski banki. Zdaj zaključujemo tudi našo strateško odločitev o združitvi dveh naših podjetij, MK Commerce in Agroglobe. Zelo smo odločni, da v letih, ki so pred nami, utrdimo vlogo vodilne družbe v Jugovzhodni Evropi na ključnih področjih našega poslovanja. Od ustanovitve do danes smo v naše poslovanje investirali milijardo evrov. In kako ambiciozni so naši načrti za prihodnost, kaže tudi naša namera, da v naslednjih petih letih v regijo investiramo dodatne pol milijarde evrov v sektorje kmetijstva, bančništva in turizma."

Dogodka se je udeležil tudi predsednik srbske gospodarske zbornice Marko Čadež, ki je poudaril, da MK Group doprinese h gospodarstvu na najboljši možen način:

35. obletnica MK Group | Foto:

"MK Group ni samo družba, ki vsak mesec zagotavlja plače sedem tisoč zaposlenim, posel dodatnim 200 tisoč ljudem in več sto drugim podjetjem in ki v državni proračun letno vplača več kot 109 milijonov evrov davkov in prispevkov, temveč kot največji kmetijski izvoznik tudi znatno doprinese k prepoznavnosti naše države na mednarodnem trgu. MK Group s svojimi 75 podjetji je najboljši dokaz, da ima Srbija lahko velike poslovne sisteme, ki se kosajo z najboljšimi, ki resno investirajo doma in v tujini, da imamo lahko uspešne gospodarstvenike, ki strateško razmišljajo o investicijah, širitvi, posodobitvi in povečanju poslovne učinkovitosti ter krepijo pozicijo svojih podjetij in srbskega gospodarstva v regiji in v svetu."

35. obletnica MK Group | Foto:

Miljan Ždrale, regionalni direktor Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD), odgovoren za kmetijski sektor v Srednji in Jugovzhodni Evropi, je poudaril, da je MK Group zanesljiv partner.

"Podjetja, kot je MK Group, so pomembna gonilna sila gospodarske rasti na trgih jadranske regije. Skozi dosedanje sodelovanje smo se lahko prepričali, da se MK Group precej bolj kakovostno razvija na račun izjemnega korporativnega upravljanja kot podjetja, kjer upravljanje sloni samo na eni osebi. Na podlagi vsega, kar smo z vodstvom MK Groupa do zdaj naredili, sem prepričan, da bodo rezultati v prihodnosti samo še boljši. Od tega bo imelo korist tudi 30 tisoč kooperantov, ki skupaj z MK Groupom obdelujejo 265 tisoč hektarjev zemljišč. Veselim se prihodnjih novih projektov MK Groupa in jim želim veliko uspehov pri delu," je povedal Ždrala.

Na jubilejni proslavi so slovesno predstavili tudi novo grafično podobo in vrednote skupine ter vodje vseh divizij, ki delujejo v okviru MK Groupa.

35. obletnica MK Group | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je MK Group.