Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2023,
16.57

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

Natisni članek

Novo mesto lastnik ARMAL

Ponedeljek, 19. 6. 2023, 16.57

10 mesecev, 2 tedna

Armal ima novega lastnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69
Blagovna znamka Armal | Podjetje Armal se po burni zgodovini vrača v znane roke. | Foto STA

Podjetje Armal se po burni zgodovini vrača v znane roke.

Foto: STA

Hrvaško podjetje, ki proizvaja izdelke pod nekdaj uveljavljeno slovensko blagovno znamko Armal, ima novega lastnika. Potem ko je ta znamka pred leti pristala v rokah hrvaškega proizvajalca sanitarne opreme Nord Produkt, je ta zdaj Armal prodal novomeški družbi Termotehnika in zagrebškemu Petrokovu, ki sta v lasti avstrijske družine Schneider.

Nekdaj zelo uveljavljena slovenska znamka sanitarne opreme, ki so jo uporabljali po vsej nekdanji Jugoslaviji, je bila ena od žrtev težav nekdanjega mariborskega industrijskega velikana Mariborska livarna Maribor (MLM).

Nova lastnika Armala sta v lasti avstrijske družine Schneider

Stečajni upravitelj družbe MLM Storitve, nekdanjega hčerinskega podjetja MLM, je tako poleti 2017 blagovno znamko za 155 tisoč evrov prodal proizvajalcu kuhinjskega in kopalniškega pohištva, kadi in armatur iz hrvaškega Samoborja Nord Produkt.

Ta je zdaj za Armal našel novega lastnika. To sta postali medsebojno povezani podjetji Termotehnika in Petrokov, ki sta v lasti avstrijske družine Schneider in se ukvarjata s prodajo opreme za ogrevanje, hlajenje, vgradno in sanitarno opremo ter z obnovljivimi viri energije, so danes sporočili iz Termotehnike.

"Nord Produkt je leta 2018 prevzel blagovno znamko Armal ter jo vrnil na regionalni trg v novem, sodobnejšem in privlačnem dizajnu," je tako na petkovi novinarski konferenci v Zagrebu pojasnil lastnik Nord Produkta Stanko Birin. Izbor izdelkov, ki je bil prej vezan izključno na armature, je bil v okviru posebnega podjetja po njegovih besedah dopolnjen s paleto izdelkov za opremljanje kopalnic pod znamko Armal.

Velika prednost na trgu in možnost širjenja na druge segmentu

Podjetje Armal je bilo, tako je povedal Birin, v tem času pripravljeno in prestrukturirano za prehod v novo lastništvo. S podpisom pogodbe z družbama Termotehnika in Petrokov je ta proces končal, kar bo Armalu po Birinovih besedah prineslo veliko prednost na trgu in možnost širjenja na druge segmente.

"S tem korakom se želimo širiti, razvijati in si pridobiti večji tržni delež v Sloveniji, na Hrvaškem, v regiji ter v Evropi," je povedala Simona Zavratnik, izvršna direktorica in tudi solastnica podjetij Termotehnika ter Petrokov. Zavratnikova, rojena v Mariboru, je ob tem pripomnila, "da se Armal po burni zgodovini vrača v znane roke".

"Nadaljujemo naložbe na območju jadranske regije ter v Sloveniji in na Hrvaškem. Želimo se širiti, razvijati in dopolnjevati svoj portfelj," je zatrdila Susanne Schneider, večinska lastnica skupine, ki jo sestavljata Termotehnika in Petrokov.

Direktor Termotehnike Matej Cvetek je medtem dejal, da jim nakup Armala omogoča širitev na obeh trgih. V podjetju in blagovni znamki Armal vidi velik potencial, še toliko bolj, ker so bili njegovi starši zaposleni v MLM.

Ottawa Senators
Sportal Ottawa Senators z novimi lastniki
naboji, strelivo
Novice Slovensko podjetje vpleteno v veliko mednarodno orožarsko afero?
Matjaž Han
Novice Gospodarstvu 258 milijonov evrov povratnih sredstev #video
Ne spreglejte