Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2011,
15.00

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Adria Airways

Ponedeljek, 30. 5. 2011, 15.00

7 let, 2 meseca

Air India ne bo rešila Adrie Airways

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
To je edina resnica, zagotavlja predsednik upravnega odbora Adrie Maks Tajnikar.

O tem se nikoli nismo pogovarjali s predstavniki Air Indie, mi iščemo le nove posle, ki so za preživetje slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika Adrie preprosto nujno potrebni. In možnosti za posle so velike tudi v Indiji. Buča, da naj bi Air India dokapitalizirala Adrio Še bolj jasen je v odgovoru na nespametna namigovanja, da naj bi se Adria in Air India kapitalsko povezali oziroma da bi zadnja dokapitalizirala Adrio, glavni izvršni direktor našega prevoznika Klemen Boštjančič: "Namigovanja o dokapitalizaciji so čista buča. Res sem bil nedavno tudi v Indiji, kjer sva se s kolegom iz vodstva Adrie Robertom Vugo, s predstavniki indijskega državnega prevoznika pogovarjali o novih poslih, tako o tovoru kot tudi o možnostih za vzpostavitev potniškega prometa, ampak izključno o tem, niti besede nikoli ni bilo o kakšnem lastniškem vstopanju Air Indie v naše podjetje!

Lufthansa še vedno najboljša rešitev za Adrio? Od sredine januarja, ko je pristal v vodstvu Adrie, je dvojec Boštjančič-Vuga obiskal okoli deset letalskih prevoznikov, v prihodnjih mesecih oziroma letu dni pa jih namerava še vsaj nekaj deset. Predstavniki podjetja so se v preteklih mesecih srečali tudi s predstavniki nemške Lufthanse, ki jo številni vidijo kot edino realno možnost za vstop v lastniško strukturo slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika."Lufthansa bi bila pravi strateški partner za Adrio, ampak Nemci ne bodo na hitro skočili v Adrijino zgodbo kot rešilni pas." Naj država najprej sanira dolg in izgubo podjetja, potem bo vse drugače, pravijo poznavalci.

Samo nižanje stroškov ne bo rešilo Adrie Airways O strateškem partnerstvu Klemen Boštjančič ne želi izgubljati besed, to je nujno, ampak "Adria najprej potrebuje nove posle, nove letalske destinacije, samo nižanje stroškov v podjetju kratko malo ne more biti rešitev", zagotavlja Klemen Boštjančič. Adrii je zaradi visokega, okoli stomilijonskega dolga do bankirjev in dobaviteljev vlada odobrila dobrih šest milijonov evrov vredno poroštvo v obdobju programa prestrukturiranja, ki zahteva tudi "rezanje" vseh stroškov, vključno s plačami zaposlenih.

Ne spreglejte