Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
21.27

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Mercator Agrokor

Petek, 10. 5. 2013, 21.27

7 let, 8 mesecev

Agrokor oddal zavezujočo ponudbo za Mercator

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Iztekel se je rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup 53-odstotnega deleža Mercatorja. Ponudbo naj bi poleg hrvaškega Agrokorja oddal še sklad Mid Europa. Povpraševanja po družbi je vse manj.

Za Mercator naj bi po neuradnih podatkih prispeli dve ponudbi. Prvo naj bi oddal hrvaški Agrokor, ki pa tokrat za delnico ponuja nekoliko manj, kot je današnja tržna cena, je poročal POP TV. Tržna cena sicer znaša 110 evrov, Agrokor pa naj bi bil za delnico pripravljen plačati 107 ali 108 evrov. Agrokor pa po poročanju komercialne televizije razmišlja še o nekaterih dodatkih: dokapitalizaciji in novi 200-milijonski posojilni liniji, se pa menda k temu še ni zavezal. Hrvaška družba naj bi pri tem postavila tudi dva pogoja, in sicer da bo posel uspešen s pridobitvijo dovoljenj varuhov konkurence in reprogramom Mercatorjeve milijarde dolgov.

Drugo ponudbo pa naj bi po neuradnih podatkih oddal sklad Mid Europa, ki bi Mercator dokapitaliziral z 250 milijoni evrov, za to pa naj bi sklad dobil 57 odstotkov delnic. Dozdajšnji lastniki slovenskega trgovca – Pivovarna Laško in NLB –naj bi tako ostali brez kupnine, njihov delež v podjetju pa bi se precej znižal.

Za Mercator so se sicer zanimali vsaj trije finančni skladi, poleg že omenjenega tudi Bain in CVC Capital. Vendar pa so se razmere poslabšale, zato je povpraševanja vse manj.

Ne spreglejte