Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 7. 2015,
8.53

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Adria Airways

Petek, 3. 7. 2015, 8.53

7 let, 7 mesecev

Adria Airways v prvem polletju povečala število potnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski letalski prevoznik Adria Airways, ki je v postopku prodaje, je v prvem polletju prepeljal 15 odstotkov več potnikov kot v enakem obdobju lani. Grške krize v tem trenutku še ne občutijo.

Adria Airways je v rednem prometu v prvih šestih mesecih prepeljala 470.397 potnikov, kar je 13 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju, v čarterskem pa 78.875, kar je 27-odstotna rast. Skupaj torej 549.272 potnikov.

Grške krize v tem trenutku ne občutijo Končni rezultat je odvisen predvsem od poslovanja v poletnih mesecih, zato o izidu konec leta še ne morejo govoriti. Rezervacije sicer kažejo dobro, finančne krize v Grčiji, kjer bo v nedeljo potekal referendum o pogojih za mednarodno finančno pomoč, pa za zdaj še ne občutijo, so pojasnili v družbi.

Slovenski letalski prevoznik je v postopku prodaje. Družba KPMG, ki Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) svetuje pri postopku prodaje 91,58-odstotnega deleža Adrie Airways, je ta teden objavila poziv za izkaz interesa za nakup deleža.

Država ima v lasti 69,87-odstotni delež, ki ga upravlja SDH, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je lastnica 19,63-odstotnega deleža, SDH pa ima 2,08-odstotni delež.

Ne spreglejte