SiolNET. Novice
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Brniku na voljo večje število letov

0,59

termometer

Letališče Brnik nov terminal | Z Brnika bo potnikom na voljo več destinacij in večje število letov.  | Foto: Ana Kovač
Z Brnika bo potnikom na voljo več destinacij in večje število letov. Foto: Ana Kovač

Na Letališču Jožeta Pučnika bo v nedeljo začel veljati poletni vozni red. Na vrhuncu sezone bo po napovedih upravljavca letališča, družbe Fraport Slovenija, 18 rednih letalskih prevoznikov ponujalo več kot 130 letov na teden na 21 destinacij.

"V poletni sezoni bo potnikom na voljo več destinacij in večje število letov. Mreža bo obogatena s povezavo v Helsinke in Atene, po premoru v zimski sezoni se veselimo tudi vrnitve letov na londonski Heathrow, pariški Orly, v Amsterdam, Tel Aviv in Tivat," je ob začetku novega voznega reda izpostavila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Povezljivost bo po njenih besedah izboljšana tudi s pogostejšimi leti na trenutnih povezavah do pomembnih vozlišč - v Frankfurt, Bruselj, Zürich, Varšavo in Istanbul.

Vrača se prevoznik Finnair 

Aprila se z leti v Helsinke po treh letih premora vrača prevoznik Finnair, ki bo ponujal štiri lete na teden. Junija bo mrežo letov z ljubljanskega letališča dvakrat tedensko okrepil Aegean Airlines s povezavo v Atene.

Air Serbia je pred začetkom poletne sezone napovedal lete v Beograd, kamor naj bi letel dvakrat dnevno, dvakrat tedensko bo letel v Niš, Brussels Airlines bo letel šestkrat tedensko v Bruselj, Flydubai dnevno v Dubaj, Lufthansa trikrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München, Turkish Airlines do dvakrat dnevno v Istanbul, Easyjet do šestkrat tedensko na londonsko letališče Gatwick, British Airways šestkrat tedensko na osrednje londonsko letališče Heathrow, Wizz Air pa trikrat tedensko na letališče Luton.

Transavia naj bi do štirikrat tedensko letela v Amsterdam, Transavia France dvakrat tedensko na pariško letališče Orly, Air France enajstkrat tedensko na osrednje pariško letališče Charles de Gaulle, Israir/El Al/Sundor do petkrat tedensko v Tel Aviv, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico in štirikrat tedensko v Tivat (izmenjujoči se povezavi), LOT Polish Airlines devetkrat tedensko v Varšavo, Swiss Airlines devetkrat tedensko v Zürich in GP Aviation dvakrat tedensko v Prištino.

Pestra bo tudi ponudba čarterskih letov 

Napovedi letenja na počitniške destinacije po navedbah upravljavca letališča kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih letov. Med njimi bodo spet najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona).

Potovanja pod okriljem slovenskih turističnih agencij bodo s čarterji organizirana tudi na Malto, Madeiro in v Porto, na Azore, Islandijo, Zelenortske otoke, Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in Latvijo.

Poletni vozni red bo v veljavi do 28. oktobra.

regijska vaja, letališče Maribor Novice Na mariborskem letališču dopoldan reševanje ob letalski nesreči #video #foto Letališče Portorož Novice Zakaj na portoroškem letališču ne bo subvencioniranih letov? #video Tiskovna zajem Novice Bratuškova: Možno je, da bomo ustanovili novo letalsko družbo #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin