Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
13.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
sony

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2013, 13.10

8 let, 3 mesece

Sony predstavil najtanjšo tablico do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Japonski velikan je obelodanil novega tekmeca iPadu, Notu in Nexusu 10. Imenuje se Xperia Tablet Z, po obsegu pa gre za najbolj shiran tablični računalnik doslej.

Njena predstavitev sovpada z novim paradnim telefonom podjetja, Xperia Z, ki so ga nedavno očem javnosti prikazali na sejmu zabavne elektronike CES. Podobno kot manjši telefonski brat se tudi Tablet Z lahko pohvali z elegantnim in modernim dizajnom, predvsem pa s pravimi manekenskimi linijami, saj v debelino meri zgolj 6,9 mm, kar je celo manj kot Applov iPad mini.

Potrebno je pogledati v srce Bulimija k sreči ne bo zadala v vodoodporno ohišje oblečenemu drobovju, kjer bodo napravo poganjali Qualcommov štirijedrni 1,5-gigaherčni procesor APQ8064, 2 gigabajta delovnega pomnilnika in 32 gigabajtov interne shrambe. Hvale vreden je tudi zaslon, ki bo sliko izrisoval kar v ločljivosti 1920 x 1200 pik, se pa kljub temu po gostoti pikslov ne bo mogel primerjati z 10-palčnim Googlovim Nexusom (300 ppi) in Applovim iPadom (264 ppi). Ta bo namreč znašala "le" 224 pikslov na palec.

V primerjavi s sorodnim telefonom, ki se ponaša s 13-megatočkovnim fotoaparatom in kamero HDR, tablica Z malce razočara, saj bo imela vgrajen zgolj 8,1-megatočkovni zajemalnik slike, tokrat pod imenom Exmor R. Seveda pa bodo tablico, kot se to dandanes spodobi, spremljali tudi vsi sodobni načini povezovanja z Wi-Fi-jem, LTE-jem in NFC-jem na čelu.

O ceni in datumu splovitve Sony zaenkrat še ni črhnil besede, verjetno pa ne bo napačno ugibanje, da se bo na trgovinskih policah znašel nekako v istem času kot njihov najnovejši telefon, ki je napovedan za letošnje prvo četrtletje.

Ne spreglejte