Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
13.58

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tablica

Torek, 11. 6. 2013, 13.58

4 leta, 10 mesecev

Kdo še nima tabličnega računalnika?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Število odraslih Američanov, ki imajo tablico, se je glede na lansko leto povečalo kar za dvakrat, tako da jo lahko najdemo v naročju že pri vsakem tretjem.

Tako pravijo podatki raziskovalnega centra Pew, ki je v vzorec raziskave vzel kar 2.252 odraslih Američanov. Letošnji podatki razkrivajo, da ima več kot tretjina vprašanih že tablico, kar kaže na 18-odstotno rast glede na lansko leto. Če pokukamo v podatke predhodnih let: leta 2011 je imelo 8 odstotkov Američanov tablico, leta 2010 trije odstotki. Čeprav nimamo podobnih podatkov z naše dežele, lahko trdimo, da se podoben, a manjši pojav dogaja tudi pri nas. Če ste pogledali okoli sebe pred 3 leti, ste lahko videli le tiste največje ljubitelje tehnoloških napravic, kako zamišljeno tapkajo po svojih tablicah, danes pa je stanje že popolnoma drugačno.

Tabličarji so zlata jama Največ Američanov, ki imajo tablice, spada v starostno skupino od 35 do 44 let, med lastniki pa prednjačijo tiste osebe, ki prihajajo iz gospodinjstev, ki zaslužijo več kot 75 tisoč dolarjev letno. Lastniki tablic pa za mnoge veljajo nekakšna zlata jama. Zakaj? Raziskave namreč kažejo, da lastniki tablic uporabljajo precej več aplikacij (tudi na pametnih telefonih) kot tisti, ki nimajo tablic, mesečno pa za nakup aplikacij zapravijo celo trikrat več kot tisti, ki imajo v žepu le pametni telefon, pravi raziskava Analysys Mason's Connected Consumer. Sicer pa se prepričanje, da tisti, ki ima manj časa pametni telefon, kupuje pogosteje in zapravi več denarja za aplikacije, potrjujejo tudi izsledki raziskav. Navdušenje nad novim pametnim spremljevalcem se v primeru nakupovanja aplikacij pozna za 10 odstotkov. Raziskava Analysys Mason's Connected Consumer dodaja tudi, da se za lastnike tablic uveljavlja nekakšen statusni simbol – ker imajo v povprečju več finančnih sredstev, kot tisti, ki nimajo tablic, in so najpogosteje tudi hkratni lastniki najnovejših pametnih telefonov, pri njih zaznavajo pogostejše nakupe aplikacij, njihovi izdatki pa so tudi precej večji.

Osvajale bodo še naprej Podatki študije Parks Associates napovedujejo nadaljnjo rast prodaje tablic – samo za ameriško tržišče napovedi za prihodnje leto omenjajo kar 61-odstotni skok prodaje. Pri tabličarjih je opazen tudi trend pogostejšega pregledovanja videovsebin, njihovo nenehno izboljšanje pa je postalo eno glavnih vodil proizvajalcev. Da gre svet vse bolj v smer tablic, ni težko ugotoviti, pogledati je treba le naokoli.

Ne spreglejte