Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2012,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

eksplozija avtomobil bomba

Četrtek, 5. 1. 2012, 8.24

8 let

V Iraku več bombnih napadov, vsaj 50 smrtnih žrtev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V bombnem napadu v bližini mesta Nasirija je bilo ubitih 30 ljudi, 72 pa ranjenih, že pred tem pa je Bagdad pretreslo več eksplozij, v katerih je bilo ubitih najmanj 21 ljudi, 57 pa ranjenih.

Tarča napada pri Nasiriju naj bi bili šiitski romarji, ki so bili namenjeni na praznovanje v sveto mesto Karbala.

Napad se je zgodil le nekaj ur potem, ko je davi dve šiitski soseski v prestolnici Bagdad streslo več eksplozij, v katerih je po zadnjih podatkih oblasti umrlo najmanj 23 ljudi, okoli 60 pa je bilo ranjenih. Podstavljene bombe so eksplodirale v pretežno šiitskih predelih mesta. Gre za novo nasilje po valu eksplozij v Bagdadu konec decembra lani, ki so terjale na desetine mrtvih in več kot sto ranjenih.

Eksplozije dveh avtomobilov bomb in dveh obcestnih bomb V eksploziji dveh avtomobilov bomb v šiitskem predelu Kadimija na severu prestolnice je bilo davi ubitih 12 ljudi, 22 pa ranjenih, je sporočil predstavnik obrambnega ministrstva, medtem ko vir v notranjem ministrstvu poroča o 15 mrtvih in 31 ranjenih.

Pred tem je v šiitskem predelu Sadr City na severu Bagdada razneslo bombo, pritrjeno na motorno kolo. Pri tem je bilo ubitih sedem ljudi, 20 pa ranjenih, je sporočil predstavnik notranjega ministrstva.

Kmalu zatem sta v istem predelu v bližini glavne bolnišnice eksplodirali dve obcestni bombi, pri čemer sta bila ubita dva človeka, 15 pa ranjenih.

Novo nasilje le nekaj tednov po odhodu ameriških vojakov iz Iraka Bagdad je 22. decembra lani pretresel niz eksplozij, v katerih je bilo ubitih okoli 60 ljudi, več kot 170 pa ranjenih. Štiri dni kasneje je bilo v samomorilskem napadu z avtomobilom bombo v središču Bagdada ubitih najmanj šest ljudi, najmanj 32 pa ranjenih.

Novo nasilje v Iraku je izbruhnilo le nekaj tednov po odhodu zadnjih ameriških vojakov iz Iraka in sredi politične krize, ki je izbruhnila med večinskimi šiiti in suniti.

Ne spreglejte