SiolNET. Novice Črna kronika
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Milko Novič konec junija spet na sodišče

0,88

termometer

Milko Novič
Milko Novič bo 22. junija spet stopil pred sodišče. Foto: STA

Ljubljansko okrožno sodišče je določilo datum začetka novega sojenja Milku Noviču, ki ga obtožnica bremeni umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Že tretje sojenje v tem zahtevnem primeru bodo s prvo obravnavo začeli 22. junija, piše Dnevnik. Primer naj bi sicer zastaral oktobra.

Sojenje bo steklo pred novim senatom, ki ga bo vodila sodnica Sinja Božičnik. Milka Noviča obtožnica bremeni, da je 16. decembra 2014 zvečer na Viču umoril Jamnika. Aprila 2017 je ljubljansko okrožno sodišče očitkom tožilstva pritrdilo in Noviča spoznalo za krivega ter mu izreklo 25 let zaporne kazni. Po pritožbi so konec leta 2017 enako ocenili višji sodniki, a je jeseni 2018, ko je bil Novič že v zaporu, vrhovno sodišče obe sodbi razveljavilo in odredilo novo sojenje, poroča STA.

Milko Novič Novice Tretje sojenje Milku Noviču pred novim senatom

Zadeva bo po besedah Novičevega odvetnika zastarala oktobra

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča pod vodstvom sodnika Zvjezdana Radonjića je v ponovljenem sojenju Noviča oprostil, tožilstvo se je na sodbo pritožilo na Višje sodišče v Ljubljani. To je letos spomladi sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v novo, že tretje sojenje. Z novim sojenjem se sicer mudi, saj zadeva po navedbah Novičevega zagovornika Žige Podobnika zastara oktobra letos.

Zakonodaja namreč določa, da očitki zastarajo dve leti po razveljavitvi pravnomočne sodbe na vrhovnem sodišču. Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so za Dnevnik povedali, da natančni datumi vseh naslednjih obravnav še niso določeni, da pa še vedno velja, da bo sojenje potekalo strnjeno.

Milko Novič Novice Neuradno: višje sodišče razveljavilo oprostilno sodbo Noviču

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin