SiolNET. Novice Črna kronika
8,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med bananami Izeta Rastoderja skoraj pol tone kokaina #video

8,99

termometer

Črnogorska policija je v pristanišču Bar odkrila okoli 400 kilogramov belega prahu, za katerega sumijo, da gre za kokain. Odkrili so ga v zabojih z bananami, na katerih je logotip podjetja Derby, ki je v lasti slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja, poroča portal N1info.si. Rastoderja smo poklicali po telefonu, a se na naš klic ni odzval. So pa kasneje iz družbe Rastoder sporočili, da je bila pošiljka namenjena črnogorski družbi Voli, preiskava policije pa poteka proti neznanim storilcem. Izpostavljajo, da so po dveh letih znova postali tarča neznane kriminalne združbe.

Pošiljka kokaina naj bi bila namenjena podjetju Voli. Črnogorski cariniki so jo odkrili pred dvema dnevoma v pristanišču Bar, o tem pa so takoj obvestili policijo in specialno državno tožilstvo. Pristojni so jim naročili, naj pošiljko spustijo naprej, da bi ugotovili, komu je namenjena, nato pa so policijo poklicali zaposleni iz podjetja Voli, ki so med bananami našli pošiljko drog, ob sklicevanju na neuradne vire poroča črnogorski časnik Vijesti.

Pošiljka banan v Bar prispela 2. januarja

Po njihovih informacijah je pošiljka banan v Bar prispela 2. januarja, šlo pa je za naročilo "podjetja črnogorskega državljana, ki že več let živi in posluje v Sloveniji", navaja časnik Vijesti. Pošiljka je bila nato za pregled in pretovor na vrsti 11. januarja.

Časnik je objavil tudi fotografije več paketkov, na katerih je napisano S. R. B. in R. S. B. Slike sumljive pošiljke pa je v četrtek na Facebooku objavila tudi politična stranka Prava Crna Gora in na njih je mogoče videti zabojčke z logotipom podjetja Derby.

Stranki naj bi te fotografije poslal eden od zaposlenih podjetja Voli. Direktor tega podjetja je znani črnogorski poslovnež Dragan Bokan, nekateri politiki pa so zahtevali njegovo aretacijo. 

V preteklosti je z Izetom Rastoderjem (na desni) sodeloval tudi nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos (na levi). V preteklosti je z Izetom Rastoderjem (na desni) sodeloval tudi nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos (na levi). Foto: STA

Rastoder opozarja na napade kriminalnih združb na mednarodne trgovske poti

Iz podjetja Rastoder so sporočili, da je bila pošiljka banan namenjena črnogorski družbi Voli, preiskava policije pa poteka proti neznanim storilcem. Izpostavljajo, da so po dveh letih znova postali tarča neznane kriminalne združbe.

"Tudi tokrat gre za sistemsko zlorabo uveljavljenih mednarodnih trgovskih poti, ki je zadnje čase vse pogostejša, z njo pa se srečujejo praktično vse vodilne mednarodne korporacije, uvozniki ter logistični sistemi," so zapisali v družbi Rastoder.

V podjetju zagotavljajo, da poslujejo skladno z mednarodno uveljavljenimi standardi. Ob tem sodelujejo z oblastmi ter zlasti s carinsko upravo z namenom preprečevanja trgovine z mamili.

Družba je, kot so izpostavili, v dneh pred incidentom carinsko upravo v luki Bar letos že dvakrat preventivno zaprosila za natančen nadzor vseh pošiljk, pri čemer so ponudili tudi prevzem dodatnih stroškov nadzora. "Po incidentu v Črni gori družba Rastoder ostaja na voljo oblastem v Črni gori in Sloveniji," so dodali.

"Zlorabe nabavnih kanalov tako v Južni Ameriki kot Evropi žal niso redke," so sklenili v podjetju, ob tem pa spomnili na več zasegov prepovedanih drog v zadnjih tednih, med drugim so izpostavili zaseg 4000 kilogramov kokaina v Rotterdamu, 220 kilogramov heroina in 60 kilogramov kokaina v Pločah ter 656 kilogramov kokaina na poti v Tunizijo in 44 kilogramov na poti v Rusijo.

V preteklosti z Raztoderjem sodeloval Drago Kos
V preteklosti je z Izetom Rastoderjem sodeloval tudi nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos. "Moje podjetje je, ne na našo pobudo, februarja letos sklenilo pogodbo o poslovnem sodelovanju s podjetjem Izeta Rastoderja. En mesec pozneje smo pogodbo enostransko razdrli," nam je oktobra 2020 sporočil nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Drago Kos, ki pa ni želel razkriti, kolikšna je bila vrednost pogodbe, za kakšne storitve je bila sklenjena, ali so bila opravljena kakšna nakazila in zakaj so pogodbo razdrli.

Več o tem preberite tukaj:
Izet Rastoder, Drago Kos Novice Drago Kos potrdil poslovanje z Izetom Rastoderjem
Derby banane Posel danes Pri Rastoderju v bananah našli kokain: Smo tarča kriminalne združbe Oklepno policijsko vozilo Novice Policija o preiskavi pri kralju banan: sum prometa z drogami #video Izet Rastoder, Derby, kralj banan, kralj Stožic Posel danes Izjemen skok Izeta Rastoderja na lestvici najbogatejših

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin