Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2012,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 9. 2012, 10.55

8 let

Izgubljeno opravičilo Antona Krkoviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na sojenju v zadevi Patria danes ni mogoče pričakovati tektonskih premikov. Obravnava se nadaljuje z branjem listin v sodnem spisu.

Na obravnavi so prisotni nekdanji direktor HSE-ja Jože Zagožen, direktor Rotisa Ivan Črnković in poslovnež kanadsko-slovenskega rodu Walter Wolf. Janša na zasedanju Generalne skupščine OZN-a Predsednik vlade Janez Janša je izostanek opravičil zaradi udeležbe na zasedanju Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (VS OZN), brigadir Anton Krkovič pa po besedah sodnice Barbare Klajnšek ustreznega opravičila ni poslal. Na Tavčarjevo ni prišel niti Krkovičev zagovornik, odvetnik Jože Hribernik, ki po lastnih besedah za nekoristno posedanje v razpravni dvorani nima niti časa niti energije.

Branje zaseženih elektronskih sporočil Strokovni sodelavec sodišča je danes prebral zasežena elektronska sporočila med Wolfgangom Riedlom in uslužbencem Patrie Reijom Niittynenom, v katerih je bilo govora tudi o provizijah.

Dunajski zvezni kriminalistični urad je o korespondenci zapisal, da "utemeljeno sumijo, da je bil del denarja namenjen Zagožnu in njegovi organizaciji".

Riedl, prvoobtoženi na dunajskem procesu Patria, je že bil zaslišan pred ljubljanskim sodiščem, vendar zaradi odprtega postopka v Avstriji na zastavljena vprašanja ni želel odgovarjati. Zaslišanje Niittynena je v Ljubljani predvideno za 9. oktober.

Zagožen se je na navedeno zvečer odzval s sporočilom za javnost. V njem poudarja, da je Walter Wolf že na razpravi podal izjavo, da z Jožetom Zagožnom nikoli ni bil izven Slovenije. Tudi Riedel je na zaslišanju po navedbah Zagožna "dejal, da Wolf in Zagožen nista v začetku februarja 2007 prišla na Dunaj, čeprav je Reiju Nittynenu napovedal njun prihod v elektronskem sporočilu". Tudi Zagožnovi službeni in zasebni urniki dokazujejo, da takrat ni bil na Dunaju, prav tako tega ni v obtožnem predlogu, še navaja Zagožen.

Mineva leto dni od začetka sojenja Danes je bila na sporedu 27. obravnava. Sojenje peterici, ki jih obtožni predlog bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov, se je začelo 5. septembra lani.

Ne spreglejte