Petek,
8. 11. 2013,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

požar gasilci

Petek, 8. 11. 2013, 10.27

8 let

Četrtkova eksplozija v Hrastjah zahtevala življenje 44-letnega serviserja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Moški, ki je v četrtkovi eksploziji v podjetju Excenter v Hrastjah pri Kranju opravljal servis peči za sušenje izdelkov, je bil najhuje poškodovan, danes pa je zaradi poškodb umrl.

Kriminalisti vzrok eksplozije še iščejo Kriminalisti skupaj z izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija še ugotavljajo, zakaj je med vzdrževalnimi deli eksplodirala naprava za sušenje izdelkov, ki je vodila do požara. Napravo so, potem ko so gasilci požar pogasili, razstavili in zavarovali njene delce. Dlje časa pa bo verjetno trajalo, da bodo ugotovili, zakaj je eksplodirala.

Prav tako še ni jasno, ali bi moški, ki je servisiral napravo, to smel početi. Bil je namreč podjetnik, ki se je ukvarjal z vzdrževanjem vodovodnih naprav, v podjetju Excenter pa je servisiral peč, ki se uporablja za sušenje izdelkov.

Kot sopojasnili na Inšpektoratu RS za delo, jih je o dogodku obvestil Operativno-komunikacijski center, pristojni inšpektor pa se je nemudoma odzval in se v zvezi z vidikom zagotavljanja varnosti ter zdravja pri delu vključil v preiskavo. Ker preiskava še ni zaključena, o ugotovitvah še ni mogoče poročati, je poudarila glavna inšpektorica za delo Nataša Trček.

V eksploziji in požaru v poslovni coni Hrastje je bilo poškodovanih devet oseb, poleg umrlega serviserja so bili med poškodovanimi zaposleni v podjetju Excenter in dva gasilca, ki sta pomagala pri gašenju požara.

Prva ocena materialne škode znaša okrog 300 tisoč evrov Požar, ki je nekaj pred 10. uro dopoldne izbruhnil takoj po eksploziji v lakirnici v prvem nadstropju gospodarskega objekta, so gasili poklicni gasilci Gasilske reševalne službe Kranj in prostovoljni gasilci z Brega ob Savi, Stražišča, Kokrice, Bitenj, Mavčič, Suhe, Britofa, Primskovega, Prebačevega in Hrastij. Potem ko jim je požar uspelo pogasiti, so še pozno v noč vsako uro opravljali požarno stražo.

Ostrešje in prvo nadstropje objekta sta bila v eksploziji in požaru, ki je izbruhnil po njej, v celoti uničena. Materialna škoda pa po nestrokovni oceni znaša okrog 300 tisoč evrov.