Sobota,
8. 2. 2014,
14.31

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
poplave deževje Velika Britanija

Natisni članek

Sobota, 8. 2. 2014, 14.31

9 mesecev

Brez elektrike tudi na Otoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Južni del Velike Britanije je zajelo močno neurje, zaradi katerega je 970 gospodinjstev ostalo brez elektrike. Težave povzroča obilno deževje, vremenoslovci so že izdali opozorilo pred poplavami.

Napovedan je tudi močan veter, ki bo na jugozahodu Anglije ter na jugu Walesa v sunkih dosegel do 112 kilometrov na uro. V grofiji Devon pričakujejo 14-metrske valove. V stanju pripravljenosti za morebitne intervencije je okoli 1500 britanskih vojakov.

Slabo vreme naj bi se nadaljevalo vse do nedelje, v ponedeljek naj bi se umirilo, močan veter pa naj bi nato spet zapihal v torek.

Močno sneženje na Japonskem terjalo žrtve Tokio in tudi druge dele Japonske je danes zajelo močno sneženje, ki ovira promet, poročajo pa tudi o najmanj treh mrtvih in 500 ranjenih. Zaradi sneženja so morali na letališču v Tokiu odpovedati več kot 600 letov.

Velike težave so tudi v cestnem prometu, pristojne službe pa so meščane Tokia pozvale, naj, če ni nujno, ne hodijo iz stanovanj. Takšno opozorilo so izdali prvič v zadnjih 13 letih. Zapadlo je 22 centimetrov snega.

Meteorologi svarijo tudi pred hudim vetrom in visokimi valovi vzdolž vzhodne obale. Napovedujejo, da še ne bo prenehalo snežiti.