TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 3. 2015,
20.59

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bar Maruša intervju

Nedelja, 8. 3. 2015, 20.59

5 let, 7 mesecev

Maruša: Ni mi žal, da sem se prijavila v Bar (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prva tekmovalka, ki je zapustila tekmo za glavno nagrado resničnostnega šova Bar, za 50 tisoč evrov, je Maruša. V intervjuju razkrivamo, kaj se je naučila v enem tednu pod budnim očesom kamer.

Kaj vas je pri tem, da ste bili ves čas na očeh kamer, najbolj motilo? Najbolj me je motilo to, da nisem imela zasebnosti v kopalnici, pod prho, za preostale stvari pa mislim, da smo se prisotnosti kamer kar navadili. Sama sem se na to pripravila že vnaprej, ker sem pred tem gledala tudi druge resničnostne šove, zato sem s sabo vzela večje število kopalk in se potem prhala v kopalkah. Preostale punce so se na začetku prhale nage, potem pa sem nekaterim posodila svoje kopalke.

S pomočjo telefonov in tabličnega računalnika ste imeli dostop do družabnih omrežij Facebook, Twitter in Instagram. Ste zaradi tega kaj lažje prebrodili krizo, ker ste bili v resničnostnem šovu, ločeni od družine? Res mi je bilo všeč, da sem bila lahko prek družabnih omrežij v stiku z družino, preostali pa me na teh družabnih omrežjih niso zanimali, saj se vedno najdejo zlobni komentarji, ne samo do mene, ampak tudi do drugih. Sama bi se sicer strinjala s tem, da se telefone barovcem vzame ter da z družino, prijatelji in oboževalci raje komunicirajo prek računalnika.

Ko smo že pri telefonih in družabnih omrežjih. Sami jih sicer niste posneli prav veliko, a zdi se, da se je med barovci močno razrasla tudi ljubezen do selfiejev. Velika večina tekmovalcev, ki so selfieje objavljali, je želela čim več všečkov na svojih profilih na družabnih omrežjih. To je bilo po mojem mnenju neko samopotrjevanje, da so všečni gledalcem, javnosti. Zdi pa se mi, da snemanje selfiejev dela v baru ni posebej motilo.

Kakšne so bile vaše izkušnje s sotekmovalci? Komu zamerite za stvari, ki so se zgodile v tem tednu? Moje izkušnje s sotekmovalci v Baru so bile grenko-sladke. Če sem komu kaj zamerila, je bil to Rene, ker je poleg mene na vroči stol posadil Miloša. Od tistega trenutka dalje nisem več tekmovala in sem želela le, da zmaga Miloš. Zato sem se tudi tako odzvala, kot sem se. On je res v redu fant, kar boste zagotovo še videli v šovu. Ne primanjkuje mu inteligence kot mogoče kateremu drugemu tekmovalcu. Drugače pa lahko rečem, da ne prenesem še Emija in Joela.

Nekateri sotekmovalci, konkretno tudi Emi, so vam očitali, da nimate dovolj izkušenj v gostinstvu. Kaj menite o tem? Očitali so mi, da nimam dovolj izkušenj v gostinstvu, ker jih razen dela hostese res nimam. Ne gre za to, da bi bila nesposobna. Tako v četrtek kot v petek sem dobro delala, za kar so me tudi pohvalili. Nisem se želela postavljati pred preostalimi tekmovalci, češ da nekaj znam, nato pa bi pogorela. Zato sem raje rekla, da nimam izkušenj, in se nato dokazala z delom.

V vaših pogovorih z Renejem smo lahko večkrat videli, da vas je zmotilo to, da vam ni dajal natančnih navodil, kaj pričakuje od vas. Poneumljal me je in neka neinteligentna oseba, kot je on, me ne bo poneumljala. Nikoli mi ni dajal nekih jasnih navodil, kaj pričakuje in kaj naj naredim v baru. Pravzaprav še sam ni vedel, kdo bi moral kaj delati. Bil je zelo raztresen, vodili so ga drugi in drugi so bolje vedeli, kaj je treba narediti v baru, ter si delo zato nalagali kar sami. Jaz pa sem naredila prav vsako stvar, ki mi jo je naložil Rene. V četrtek sem, poleg pobiranja posode, pomagala tudi pri nekaterih drugih stvareh, ko sem videla, da kdo potrebuje pomoč.

Bi lahko rekli, da ste se v tem tednu v Baru naučili tudi kaj o sami sebi? Do soočenja v soboto sem ohranjala mirne živce, požrla sem marsikatero besedo. Bilo je dosti poniževanja, nihče me ni poslušal, zatirali so me, zato bi jim lahko marsikatero stvar povedala že takoj, a se nisem želela spuščati na njihovo raven, zato sem bila raje tiho in se odstranila. V soboto pa sem imela v oddaji v živo priložnost, da so me končno poslušali, ker sem bila na vročem stolu. Tako sem v Baru spoznala predvsem to, kako potrpežljiva znam biti.

O tem, da vam določen del sotekmovalcev ne pusti do besede, ste se pogovarjali tudi z Vito. Da, to so bili Joel, Rene, Emi, Črt, Sanja in od samega začetka tudi Suzana. Jaz, Vita in Miloš smo želeli izraziti svoje mnenje, pomagati pri organizaciji, ampak če ves čas držiš roko gor, da bi nekaj povedal, pa ti ne dajo besede, si rečeš v redu, pa naredite tako, kot želite.

Kakšni so bili prvi občutki, ko je Bastjan razglasil rezultate glasovanja? Predvsem jeza. Jezna sem bila na Reneja, predvsem pa tiste zaigrane objeme. O čem drugem v tistem trenutku nisem razmišljala, sem bila pa hkrati vesela, da je zmagal Miloš.

Zanimivo je to, da se v večini resničnostnih šovov ne glede na spore tekmovalci ob izpadanju vedno objemajo. Vi ste pokazali neko iskrenost. Točno tako. Že med samo oddajo je bilo izrečenih veliko laži, najbolj me je zmotila Joelova, ko se je prikazal kot džentelmen, češ da je posteljo prepustil ženskam. Sama sem prišla v stanovanje med prvimi štirimi tekmovalci in že takoj smo si izborili svoje postelje, ker smo videli, da jih je le devet. Ko pa so v stanovanje prišli tudi preostali tekmovalci in se začeli razporejati po posteljah, smo bili v eni sobi jaz in štirje moški. Joel je prišel v sobo in rekel, naj grem iz te sobe, da bodo v njej samo moški.

Vem, da me zdaj veliko ljudi vidi kot neko razvajeno punco, ki je mislila, da bo ostala, in se zato jokala. V resnici se nisem jokala in nisem izrekla nekaj težkih besed zato, ker sem izgubila, ampak zato, ker je bilo pred tem izrečenega veliko slabega. In ko sta me po tem želela objeti Rene in Joel, sem pač izrazila to, kar sem v tistem trenutku čutila.

Kako bi komentirali odnos med Joelom in Suzano. Se tu po vašem mnenju kaj plete? Joel si zamišlja, da bi bila lahko Suzana lahek plen, v njej vidi žensko, ki jo lahko izkoristi. Mislim, da se zdaj vse vrti okoli tega, da bi jo osvojil, in zdi se mi, da je glede tega kar na dobri poti.

Sotekmovalce je pri vas zmotilo to, da ste si privoščili kozarec ali dva vina. Se vam zdi, da je bilo alkohola preveč? Ko nam je vinar prišel predstavit vina, nam je pustil dva kartona. Ena izmed buteljk je bila odprta, in ker je škoda dobrega vina, sem bila mnenja, da bi ga lahko spili. Ker sem si kozarček vina privoščila po končanem delu, se mi to ne zdi nič spornega. Zdi pa se mi smešno, da so me zaradi tega nekateri označili za pijanko, medtem ko so v petek, namesto da bi delali, raje popivali, bili med delom v baru vidno pijani in se vedli zelo neodraslo.

Komu bi najbolj privoščili zmago? Komu točno bi privoščila zmago, ne morem reči, ker bi se morala odločiti med nekaj posamezniki. A če bo zmagal eden izmed teh, bom zelo vesela. To so Miloš, Vita, Eva in Tanja, a malo dvomim, da bi bili zadnji sposobni voditi ta bar, ker imata s tem manj izkušenj, medtem ko je Vita ob tem odraščala, Miloš pa je v gostinstvu delal že deset let.

Bi se po tej izkušnji še kdaj prijavili v resničnostni šov? Ne vem, ali bi se. Mislim, da je tisti, ki se v resničnostni šov prijavi več kot enkrat, po domače povedano, malo smotan. Zame je to enkratna izkušnja v življenju. Če pogledam na svetlo plan sodelovanja v tem šovu, lahko rečem, da sem si v tem tednu pridobila dva nova prijatelja, s katerima se bomo seveda srečali, ko se Bar konča.

Ne spreglejte