TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 12.33

8 let

Kasjanov vložil tožbo proti ruski volilni komisiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Znani kritik Kremlja Mihail Kasjanov je danes na ruskem vrhovnem sodišču vložil tožbo proti volilni komisiji, ker so ga izključili iz sodelovanja na ruskih predsedniških volitvah 2. marca.

"Podprlo me je dva milijona državljanov. In do najvišje instance se bom boril za njihove pravice," je na svoji spletni strani po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zapisal Kasjanov. Nekdanjega ruskega premiera je ruska volilna komisija minulo nedeljo zaradi domnevno ponarejenih podpisov izključila iz sodelovanja na predsedniških volitvah. V skladu z rusko zakonodajo je lahko od dva milijona podpisov neveljavnih največ pet odstotkov, v primeru Kasjanova pa naj bi bilo takšnih podpisov 13,36 odstotka.

Rusija izpolnjuje obveznosti do Ovse

V sporu glede opazovanja ruskih predsedniških volitev Moskva ne namerava popustiti zahtevam Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse). "Do zadnje pike izpolnjujemo naše obveznosti, več pa ne bomo storili," je danes v Moskvi dejal visoki predstavnik ruskega zunanjega ministrstva Sergej Rjabkov.

Dovoljenje za vstop v Rusijo ima le 70 opazovalcev Ruska volilna komisija je v začetku tedna napovedala, da bo 70 opazovalcem Ovsejevega Urada za demokratične institucije in človekove pravice (ODIHR) dovolila vstop v Rusijo 28. februarja, tri dni pred volitvami 2. marca. ODIHR je že kritiziral tako majhno število opazovalcem, ki jim dovolijo volitve opazovati, kot tudi kratko časovno obdobje. Po mnenju urada na tak način ni mogoče učinkovito opazovati volitev.

Vodja ruske volilne komisije Vladimir Čurov je sicer danes vodjo ODIHR Christiana Strohala povabil, naj naslednji teden obišče Moskvo. Na pogovorih naj bi spregovorili o vseh vprašanjih, ki zadevajo začetek misije Ovse. ODIHR je že zagrozil, da bo bojkotiral predsedniške volitve, podobno kot parlamentarne volitve decembra lani.

Ne spreglejte