SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igre lakote: Arena smrti (The Hunger Games)

1

termometer

Razburljiva filmska upodobitev knjižne uspešnice Suzanne Collins z odlično Jennifer Lawrence v vlogi najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev spopade na življenje in smrt.

Režija: Gary Ross Igrajo: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Wes Bentley, Donald Sutherland, Lenny Kravitz Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina Dolžina: 142 minut IMDb: 7,3/10

Film nas popelje v bližnjo prihodnost, ko so lakota, suša in požari povzročili uničenje ZDA. Nova država Panem je razdeljena na prestolnico in 12 območij, iz katerih vsako leto z žrebanjem določijo 24 kandidatov, po enega najstnika in najstnico, za Igre lakote. Igre so sprevržena kazen za preteklo vstajo in taktika ustrahovanja, ki jo izvaja vlada. Ta dogodek, v kateri se morajo tributi spopasti do smrti, prenašajo vse TV postaje v državi. Šestnajstletna Katnis Everdeen se na igre prijavi namesto svoje mlajše sestre. S sovrstnikom Peetom se odpravita v prestolnico, kjer se morata v neizprosnem spopadu pomeriti z veliko močnejšimi in bolj izkušenimi tekmovalci. Pri spopadu s skrajno izurjenimi tributi, ki so se na igre pripravljali vse življenje, pa se Katnis lahko zanese samo na svoje izostrene instinkte in na mentorstvo zapitega nekdanjega zmagovalca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin