SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Snapchat postaja resen tekmec Facebooku

3

termometer

Družbeno omrežje Snapchat, ki uporabnikom omogoča pošiljanje fotografij in videoposnetkov svojim stikom, ti jih lahko nato gledajo le omejen čas, je doseglo šest milijard ogledov videovsebin dnevno.

Dve milijardi ogledov manj od Facebooka, a kar 900 milijonov manj uporabnikov Uporabniki Snapchata naj bi si vsak dan ogledali kar šest milijard videoposnetkov, je po poročanju portala Financial Times povedal vir blizu podjetja. To sta samo dve milijardi ogledov dnevno manj od števila uporabniških interakcij z videoposnetki na družbenem omrežju Facebook.

Pri tem je treba omeniti, da je na Facebooku dnevno aktivna več kot milijarda uporabnikov in to na več platformah (mobilna, osebni računalnik), na Snapchatu, ki je na voljo le kot mobilna aplikacija, pa ta številka dosega samo sto milijonov.

Zakaj je to pomembno Video na mobilnih platformah postaja ena od osrednjih oglaševalskih platform. Kot piše Forbes, bo v letu 2016 spletno oglaševanje z videoposnetki prehitelo klasične oglasne pasice.

Ker pa vse več spletnega prometa steče prek mobilnih naprav – po podatkih Googla so mobilne platforme na tem področju letos v desetih državah sveta prehitele osebne računalnike – bodo največ prihodkov s spletnim oglaševanjem v prihodnjih letih ustvarili tisti z močnimi mobilnimi storitvami. V prvi vrsti Google, Apple, Facebook in zdaj morda tudi Snapchat.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin