SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Savdijci za kontrolo uporabe interneta

4

termometer

 | Foto:
Šef savdske obveščevalne službe, Princ Muqrin, je sporočil, da bi morali Savdijci vladi pomagati pri kontroliranju aktivnosti na internetu, s čimer naj bi pomagali v boju proti islamskim upornikom.

"Državljane hočemo naučiti kako kontrolirati zadeve na internetu, kjer morata starša posvetiti pozornost otrokovim aktivnostim," je princ dejal novinarjem.

Savdska Arabija vnovič pospešeno v lov na teroriste

Princ je na novinarski konferenci sporočil podrobnosti o konferenci o informacijskih tehnologijah in nacionalni varnosti, katero bo imela savdska obveščevalna služba ta teden. Konferenca je del novih prizadevanj, da bi Savdijci pomagali oblastem pri 4-letnem lovu na upornike, ki so povezani s teroristično mrežo Al Kaida.

V zadnjih letih iskanje teroristov ni več tako intenzivno, ker je prišlo do cele serije terorističnih napadov na tuje rezidence, vladne stavbe in na energijski sektor, v tej z nafto bogati državi. Oblasti so sicer letos aretirali že nekaj deset osumljencev.

Spletna stran za ovajanje sodržavljanov?

Savdsko vlado skrbi, da se bodo Savdijci, ki se v Iraku borijo proti koalicijskim silam, vrnili in nadaljevali z bojem na domačih tleh.

Princ Muqrin je povedal, da naj bi obveščevalna služba objavila spletno stran, kamor naj bi državljani anonimno objavljali informacije o "sumljivih aktivnostih". Konferenca označuje prvo sodelovanje savdske obveščevalne službe v vladnem boju proti islamskim radikalnim skupinam.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin