TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2011,
10.35

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Che Guevara Benicio Del Toro

Četrtek, 15. 12. 2011, 10.35

5 let, 5 mesecev

Che

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nepozabna in pretresljiva epska vojna drama v dveh delih genialnega režiserja Stevena Soderberga o revolucionarju Che Guevari, ki ga je mojstrsko upodobil Benicio Del Toro.

Danes, skoraj 44 let po njegovi smrti, Che še vedno ostaja vpliven simbol. Njegova podoba se povezuje z mladostniškim uporništvom, idealizmom in bojem za male ljudi. Priznani režiser Steven Soderberg se je odločil z igralcem Beniciem Del Torom (oba sta prejela oskarja za film Preprodajalci) upodobiti njegovo zgodbo, zaradi kompleksnosti pa jo je razdelil na dva filma.

Che: Prvi del - Argentina (Che: Part One)

Igrajo: Benicio Del Toro, Julia Ormond, Pablo Guevara, Oscar Isaac, Franklin Díaz Dolžina: 129 minut IMDb: 7,3/10

V prvem delu biografske pripovedi spremljamo vzpon Cheja med leti 1952 in 1959, ko se je iz mladega zdravnika spremenil v upornega vodjo ter z zmagami in s svojo karizmo postal revolucionarni heroj. Film, podnaslovljen Argentina, se konča v trenutku, ko Che praznuje zmago v bitki za Santa Claro, kjer so uporniki pod vodstvom Fidela Castra dokončno porazili krutega diktatorja Batisto.

Che: Drugi del - Gverila (Che: Part Two)

Igrajo: Benicio Del Toro, Catalina Sandino Moreno, Rodrigo Santoro, Demián Bichir, María D. Sosa, Franka Potente Dolžina: 73 minut IMDb: 7,0/10

Zgodba obravnava Che Guevaro v času, ko je bil po kubanski revoluciji na vrhu svoje slave in moči. V nekem trenutku Che odstopi s položaja v kubanski vladi in izgine neznano kam. Ponovno se pojavi v bolivijskem pragozdu, ko pod krinko sam organizira vse potrebno za veliko južnoameriško revolucijo. Zbere novo skupino upornikov, ki mu bodo pomagali prenesti sporočilo na preostale države Latinske Amerike. Vsi krajevni prebivalci pa ne podpirajo njegovih idealističnih pričakovanj in sovražniki bodo poskušali narediti vse, da prekinejo Chejevo pot. Kmalu mu na sled prideta militalistična bolivijska vlada in CIA...

Ne spreglejte