Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 27. 11. 2015, 18.55

8 let

Honda VT 750 CS ABS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Honda shadow ostaja eden najbolj priljubljenih čoperjev. V izvedbi CS svoj položaj še nadgrajuje z masivnejšim videzom, resnejšimi komponentami in predvsem ABS-om, ki ga ponuja edina v segmentu.

Tudi čoperji so lahko zakon

Pozabite vse, kar smo letos pisali o motociklih. Vse "konje", njutonmetre, pospeške do sto in dvesto, maso, končno hitrost, gibe vzmetenja, elektronska pomagala in sploh vse. Ker v svetu, v katerem se vozi honda shadow, vse to sploh ni pomembno. Tu je pomemben zvok dvovaljnika in razprt položaj nog nizko med kolesoma ter daljava v očeh.

Tako je videti prijazno križarjenje

Občutek med vožnjo je fantastičen. Ampak ne zato, ker bi bila ciklistika tako fantastična, ampak zato, ker ta na takem motociklu sploh ni tako zelo pomembna. Pomembno je, da ni slaba in na shadowki je za čoperske pojme pravzaprav izredno dobra! Motocikel rad vstopa v ovinke in tudi ohranja stabilnost. Seveda pa z njim ne bomo podirali hitrostnih rekordov, saj nas bosta ustavili vsaj dve stvari. Prva je nizka postavitev stopalk, ki so v nečopersko odpeljanih ovinkih hitro na tleh. Druga pa je končna hitrost oziroma nelagodje zaradi vetrnega piša, ki se pojavi okoli 130 km/h.

Razlika s klasično VT-jko

Honda VT 750 CS je že na pogled bolj baročno ali custom zastavljena, vključno z nekoliko bolj čoperskim občutkom na motociklu. Armaturka je klasično postavljena na rezervoar za gorivo, prenos moči na zadnje kolo je speljan prek kardana. Ker je na takšnem tipu motocikla bistvena zadnja zavora, je na modelu CS zadnje kolo dobilo zavorni kolut. še pomembneje pa je to, da je motocikel dobil protiblokirni zavorni sistem.

Edini majhen čoper z ABS-om, primeren agregat

Kombinirani ABS je zakon. Je praktično neviden, skrit na pogled in še bolj na otip. Dejansko njegovega delovanja ne čutimo, razen da motor zavira brez pretresov. Stopalka in ročica v nasprotju z bavarskimi prijemi pri Hondi ostajajo nepremične. Pohvalno!

Dvovaljnik tričetrtlitrske prostornine je odličen. Zvezno podaja navor in nas obenem ves čas "boža" po ušesih s prijetnim zvokom. Seveda bi lahko bil močnejši in bolj rohneč, a potem motocikel ne bi bil več tako lahkoten in čoperjev z velikimi rohnečimi agregati med nogami je na tržišču več kot dovolj. VT 750 je tako prijeten in zaželen motor tudi zato, ker je v njem moči ravno prav za križarjenje brez pretresov in obenem dovolj za varno prehitevanje.



Ne spreglejte