SiolNET. Avtomoto Promet
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Celebus doslej prodanih več kot 5000 vozovnic

0,10

termometer

Celebus Celje avtobus prevoz | Dnevna vozovnica stane en evro, tedenska pet evrov, mesečna pa 15 evrov. | Foto: STA
Dnevna vozovnica stane en evro, tedenska pet evrov, mesečna pa 15 evrov. Foto: STA

Za Celebus, ki je začel voziti 28. januarja, je bilo do konca februarja prodanih 5491 vozovnic. Najbolj zasedeni liniji sta Nova vas in Hudinja. V javni sistem izposoje koles Kolesce, ki je v Celju zaživel septembra lani, pa se je januarja in februarja letos registriralo 107 novih uporabnikov, so sporočili s celjske občine.

Po navedbah občine je odziv potnikov na Celebus zelo pozitiven in želijo si, da bi se ta trend nadaljeval. Od konca januarja, ko je stekla prodaja vozovnic za Celebus, je bilo prodanih 5080 dnevnih, 38 tedenskih, 269 mesečnih in 104 letne vozovnice.

Največ dnevnih in tedenskih vozovnic je bilo prodanih v glavni pisarni celjske občine, največ mesečnih in letnih pa na prodajnem mestu koncesionarja - podjetja Nomago.

Celjska občina bo v sodelovanju s koncesionarjem tudi za javni potniški promet vzpostavila mobilno aplikacijo, prek katere se bo možno registrirati in kupiti vozovnico, hkrati pa bo mobilna aplikacija omogočala spremljanje lokacije avtobusov in bo alternativa uporabi brezstične kartice oz. vozovnice.

Talin Avtomoto V Estoniji brezplačen javni prevoz, kaj pa v Sloveniji?

Čez pol leta bodo pretehtali predloge in linije prilagodili občanom

Februarja je občina dobila tudi veliko mnenj in predlogov uporabnikov Celebusa, ki jih skuša upoštevati. "Čez pol leta bomo znova pretehtali tudi obstoječe linije in jih po potrebi prilagajali potrebam občanov," še navajajo na celjski občini.

Novi javni potniški promet je v Celju zaživel 28. januarja. Vrednost celotne naložbe, ki je vključevala tudi nakup desetih mestnih avtobusov, je znašala tri milijone evrov ter je bila delno podprta z nepovratnimi sredstvi EU in države.

Novi potniški promet poteka na petih linijah. Prihodi avtobusov na linijah ena, dve in tri so na 20 minut, na liniji štiri na 40 minut, na liniji pet pa na eno uro. Prva linija je z mestnim središčem povezala sosesko Ostrožno, druga sosesko Nova vas, tretja Hudinjo, četrta linija gre mimo celjskih nakupovalnih središč, peta pa pelje do Starega gradu.

LPP avtobus Ljubljana Novice Ljubljana: dražje vozovnice, še vedno pa nič o integriranem prevozu

Dnevna en evro, tedenska pet, mesečna vozovnica 15 evrov

Dnevna vozovnica stane en evro, tedenska pet evrov, mesečna pa 15 evrov.

Za dobro pridobitev se je po oceni celjske občine izkazal tudi javni sistem izposoje koles Kolesce. Kljub nižjim temperaturam Celjani Kolesce precej uporabljajo tudi pozimi. Električna kolesa so sicer začasno pospravljena, kmalu pa jih bodo vrnili na postaje.

Februarja je bilo zabeleženih 1232 najemov koles, novih uporabnikov pa je bilo 78. Januarja pa so zabeležili 865 najemov in 29 novih uporabnikov. Povprečno trajanje najema je bilo 12 minut.

sod gorivo nafta Novice Čedalje dražje gorivo: prevozniki v rdečih številkah, nihče več ne toči v Sloveniji Nomago, avtobus, prevoz v Benetke Posel danes Avtobusnim prevoznikom zaradi kartelnega dogovarjanja 3 milijone evrov kazni Luksemburg Digisvet Brezplačen javni prevoz po vsej državi? Da, a v Luksemburgu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin