SiolNET. Avtomoto Promet
1,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Praznik na slovenskih cestah: na meji čakali tudi po tri ure

1,94

termometer

Zastoj primorska avtocesta
Foto: STA

Na praznično avgustovsko soboto so bile na številnih mejnih prehodih dolgo kolone, prav tako pa so bile bolj obremenejene nekatere ceste. Proti večeru se je stanje umirilo.

Pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji je bil zastoj čez dan dolg tudi deset kilometrov, v nasprotno smer pa tri kilometre. Večurne čakalne dobe so bile tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. Najdalj se je čakalo na Gruškovju in sicer tudi po tri ure.

Gneča bo tudi v nedeljo

Ceste bodo po napovedih Prometno-informacijskega centra ostale obremenjene tudi v nedeljo, ko se v nekaterih državah končajo počitnice, v ponedeljek je pričakovati tudi povečano število tovornih vozil. K zastojem lahko pripomore tudi nadzor prometa in potnikov zaradi novega koronavirusa.

Avstrija meja Novice Avstrijci kličejo domov dopustnike na Hrvaškem, Srbi so jo uvrstili na rdeči seznam

Še ta konec tedna dokončno sproščen promet skozi predor Golovec

Dars je ob napovedani gneči na cestah še opozoril, da so v petek sprostili promet skozi obnovljeno cev predora Golovec na vzhodni ljubljanski obvoznici. Napovedujejo, da naj bi predvidoma najpozneje v nedeljo zvečer promet skozi obe predorski cevi potekal brez omejitev.

Po opozorilih Prometno-informacijskega centra še vedno poteka prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, kjer promet poteka dvosmerno po eni strani avtoceste.

cest Avtomoto Vozniki ob nevihtah še naprej nevarno ustavljajo pod nadvozi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin