Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2014,
12.29

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
prometna nesreča silvestrovo promet promet

Natisni članek

Sreda, 1. 1. 2014, 12.29

4 leta, 6 mesecev

Najdaljša noč minila brez smrtnih žrtev v prometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V najdaljši noči v letu se je sicer zgodilo več prometnih nesreč kot pred letom dni, za razliko od lani pa brez smrtnih žrtev. Policisti so obravnavali 62 nesreč, lani 25, a je takrat umrla ena oseba.

Lani je bilo tudi več kršitev javnega reda in miru. Policisti so tokrat obravnavali 70 kršitev, pri čemer so 47-krat posredovali na javnih krajih in 23-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Obravnavali so tudi 95 kaznivih dejanj.

Zasegli sedem vozil Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v tokratni silvestrski noči policisti zasegli sedem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 19 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, šest kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, pet ponarejanj denarja, dve grožnji in po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, drzne tatvine ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Tudi podatki republiške uprave za zaščito in reševanje potrjujejo, da je tokratni vstop v novo leto minil dokaj mirno. Uprava poroča le o dveh manjših požarih v naravi oziroma na prostem, zagoreli sta tudi dve zapuščeni osebni vozili. V torek zvečer sta se na Skuti v kamniški občini zaplezala planinca, ki pa so ju nepoškodovana s pomočjo helikopterja Slovenske vojske rešili gorski reševalci.

Ne spreglejte