Petek,
8. 3. 2019,
13.02

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Avtosalon Ženeva 2019

Petek, 8. 3. 2019, 13.02

5 let, 1 mesec

Takšnega superšportnika še niste videli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Na avtosalonu v Ženevi lahko vsako leto vidimo čudaške koncepte, ki so povsem drugačni od drugih. Letos je veliko zanimanja požel koncept kangaroo avstralske znamke GFG Style. Električni superšportni SUV je predstavil povsem novo smer oblikovanja avtomobilov in med množico norih konceptov vsekakor izstopal v pozitivnem smislu.

GFG style kangaroo | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič Koncept kangaroo poganjajo dva elektromotorja s 180 kilovati in baterija s kapaciteto 90 kilovatnih ur. Skupna sistemska moč se ustavi pri 360 kilovatih in 600 njutonmetrih navora, zato koncept do stotice potrebuje vsega 3,8 sekunde. Kljub športnim zmogljivostim ima kar 450 kilometrov električnega dosega.

Seat El Born
Avtomoto Najbolj sveže: Zasnova vozila za družino v Sloveniji #video
Avtomoto Tehnološka perfekcija: Akrapovič v 2,65 milijona evrov vrednem švedu

Dirkalnik ali športni terenec?

Zakaj je koncept kangaroo v Ženevi tako zelo izstopal? Predvsem zaradi svojega unikatnega vzmetenja. Koncept se je ob izbiri Bolj kot z videzom je kangaroo prisotne osupnil s svojim prilagodljivim vzmetenjem. | Foto: Gregor Pavšič Bolj kot z videzom je kangaroo prisotne osupnil s svojim prilagodljivim vzmetenjem. Foto: Gregor Pavšič programa racing (dirkanje) spustil za neverjetnih 14 centimetrov, če je izbran program road (cesta), se dvigne za 19 centimetrov, pri izbiri terenskega profila pa za neverjetnih 26 centimetrov.

Kot so pojasnili pri GFG Style, blažilniki v programih racing in road sodelujejo z le eno vzmetjo. Pri izbiri terenskega profila blažilniki delujejo v kombinaciji z dvema vzmetema.

Večina karoserije je izdelana iz ogljikovih vlaken, le blatniki so izdelani iz polikarbonata. Med ključne vizualne posebnosti spadajo še dvižna vrata, ozki sprednji in zadnji žarometi ter odbijač ostrih linij. Na konceptu so nameščena še 22-palčna platišča in večje število senzorjev za možnost avtonomne vožnje.

Ali bo kangaroo prešel v maloserijsko proizvodnjo, še ni znano.

GFG Style je eden redkih razstavljavcev, ki ni pozabil na prelestne hostese. | Foto: Gregor Pavšič GFG Style je eden redkih razstavljavcev, ki ni pozabil na prelestne hostese. Foto: Gregor Pavšič