SiolNET. Avtomoto Novice
3,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rešitev za dizel? Hidria ima novo proizvodno linijo #video

3,18

termometer

Hidria je v Tolminu odprla novo proizvodno linijo za svoj sistem za hladen zagon dizelskih motorjev s senzorjem tlaka Optymus PSG, ki izboljšuje učinkovitost motorjev (zmanjša porabo in izpuste) in tako podaljšuje veljavo dizelskim motorjem.

""Do leta 2030 morajo biti povprečne emisije CO2 za nove avtomobile in kombinirana vozila 30 odstotkov nižje v primerjavi z letom 2021," je v Tolminu povedala Violeta Bulc, komisarka za promet v EU. ""Do leta 2030 morajo biti povprečne emisije CO2 za nove avtomobile in kombinirana vozila 30 odstotkov nižje v primerjavi z letom 2021," je v Tolminu povedala Violeta Bulc, komisarka za promet v EU. Foto: Robert Zabukovec Sistem, ki izboljša učinkovitost dizelskih motorjev

Optymus PSG je vgrajen v izgorevalno komoro dizelskega motorja, več kot stotisočkrat na sekundo meri podatke o tlaku v motorju in jih prek vgrajene mikroelektronike in digitalnega algoritma komunicira v osrednji motorni računalnik. Sistem tako v realnem času optimira vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre, posledično se poraba goriva in izpusti emisij radikalno zmanjšujejo.

Kmalu bo sestavni del vsakega tretjega novega dizelskega avtomobila v Evropi

Hidrijin sistem Opymus PSG v sodobne dizelske avtomobile z letošnjim letom že vgrajujejo največji proizvajalci tovrstnih vozil na svetu, s svojimi priljubljenimi blagovnimi znamkami Audi, Volkswagen, Seat in Škoda. Njihovi novi dizelski motorji posledično izpolnjujejo vse trenutne in že nove emisijske predpise, ki bodo začeli veljati leta 2020.

V razvoj in industrializacijo sistema Optymus PSG, s katerim bo kmalu opremljen vsak tretji sodobni dizelski avtomobil v Evropi in je zaščiten s kar 15 mednarodnimi patenti, je Hidria v preteklih petih letih vložila več kot 25 milijonov evrov. Danes odprta nova robotizirana linija je zgrajena po načelu industrije 4.0 in z laserskim varjenjem in inovativno uporabo sistema industrijskega vida zagotavlja popolno sledljivost proizvodnje.

Hidria Foto: Robert Zabukovec

Hidria Foto: Robert Zabukovec

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 93
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin