Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
5.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

2

Natisni članek

nogomet Alfa Romeo Mario Balotelli

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 5.30

6 let, 6 mesecev

Razkritje: nova avtomobilska igrača Maria Balotellija

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

2

Italijanski nogometaš Mario Balotelli je svoji zbirki luksuznih avtomobilov dodal novo alfo romeo quadrifoglio, ki jo poganja motor V6 s 510 "konji". V Sloveniji tak avtomobil stane vsaj 85 tisoč evrov.

Mario Baloteli je v francoskem salonu Alfe Romeo prevzel novo giulio quadrifoglio. Za Italijana je ta letošnje zagotovo najhitrejše in najmočnejše božično darilo. | Foto: Motor Village France Mario Baloteli je v francoskem salonu Alfe Romeo prevzel novo giulio quadrifoglio. Za Italijana je ta letošnje zagotovo najhitrejše in najmočnejše božično darilo. Foto: Motor Village France

Alfa romeo giulia v Sloveniji: bo kos preporodu znamke in boju z nemci?

Alfa romeo giulia, dobrodošla v Sloveniji #video

Balotelli poskrbel, da ostaja Nica hit francoskega prvenstva


Lahko si jih privoščijo in zato jih obožujejo

Številni nogometni zvezdniki so tudi veliki ljubitelji dragih in prestižnih avtomobilov, ki si jih s svojo plačo tudi zlahka privoščijo. Nekateri, med njimi je tudi eden najboljših nogometašev Cristiano Ronaldo, imajo doma prave zbirke superšportnih avtomobilov in luksuznih terencev.

Med igralce, ki cenijo dobre in hitre avtomobile, spada tudi italijanski napadalec Mario Balotelli. V lasti je imel že več ferrarijev, lamborghinijev, maseratijev, range roverjev, audijev in bentleyjev. Lani so mu angleški policisti za skoraj mesec dni odvzeli vozniško dovoljenje, ker je s ferrarijem po avtocesti vozil 175 kilometrov na uro.

Balotelli letos igra za Nico, kjer je v prvi francoski ligi zabil že osem golov in s klubom vodi na lestvici. | Foto: Reuters Balotelli letos igra za Nico, kjer je v prvi francoski ligi zabil že osem golov in s klubom vodi na lestvici. Foto: Reuters

Znova čistokrvno športna alfa, ki prekipeva od moči

Njegova zadnja pridobitev je nova alfa romeo quadrifoglio verde, ki velja za eno najhitrejših limuzin na avtomobilskem trgu. Poganja jo 2,9-litrski motor V6, ki ima 375 kilovatov (510 "konjev") in 600 njutonmetrov navora, do sto kilometrov na uro pa pospeši v le 3,9 sekunde.

Najvišja hitrost znaša kar 305 kilometrov na uro, saj je pri Alfi Romeo – za razliko od svojih nemških tekmecev BMW, Audi in Mercedes-Benz – niso elektronsko omejili na 250 kilometrov na uro. V Sloveniji alfa romeo quadrifoglio stane od 85 tisoč evrov.

Balotelli trenutno igra za klub OGC Nice, kjer je na sedmih tekmah zabil šest golov in vodi v prvi francoski ligi. Klub je tudi po zaslugi italijanskega reprezentanta celo hit letošnje sezone. Balotelli se je po novi avtomobil odpeljal s svojim audijem RS6.

Ne spreglejte