Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2016,
14.55

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Plineks

Natisni članek

Avtoplin Plineks nagradna igra advertorial

Sreda, 23. 11. 2016, 14.55

2 meseca, 3 tedne

Podarjamo popolno predelavo avtomobila na plin

Vsebino omogoča Plineks

Ali je bolje imeti navaden avto ali avto na avtoplin? Avtoplin, ki ga v svetu uporablja že devet milijonov uporabnikov, je namreč edina resna cenejša in čistejša alternativa bencinskemu in tudi dizelskemu pogonu.

plineks | Foto:

Vozila s pogonom na avtoplin postajajo zaradi svoje ekonomičnosti vedno bolj uveljavljena pogonska tehnologija, saj avtoplin uporablja že več kot devet milijonov lastnikov vozil.

Zeleno gorivo prihodnosti

Avtoplin je zeleno gorivo, saj je za polovico cenejši kot bencin ali dizel, hkrati pa občutno manj onesnažuje ozračje. Avtoplin je varen, čist, potrošniku dostopen, prijazen do motorja, pa tudi za polovico cenejši kot bencin ali dizel. Parkiranje z vozilom, predelanim na avtoplin, je v garažni hiši bolj varno, saj je avtoplinski sistem hermetično zaprt.

slovenska kakovost | Foto: Plineks: deset let tradicije in odličje za kakovost

Pri Plineksu, ki razvija avtoplinski sistem lastne blagovne znamke Plineks Mislya Pro, predelujejo avtomobile na avtoplin že deset let in imajo edini v Sloveniji certifikat kakovosti na področju avtoplina.

Plineks je lastnik certifikata Best Buy, s katerim se odlikujejo izdelki z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu.

Investicija, ki se povrne v letu dni

Vložek za predelavo avta se večini voznikov povrne v manj kot letu dni.

Predelava osebnega vozila stane med 640 in 1.920 evri. Vložek se povrne po približno 20 tisoč prevoženih kilometrih, kar je za večino voznikov v manj kot letu dni.

Življenjska doba sistema je od deset do 25 let, odvisno od kakovosti samega sistema, ki ga potrošnik izbere. Boljši sistemi imajo do osem let garancije na neomejeno število kilometrov. Obenem proizvajalci vrhunskih avtoplinskih sistemov ponujajo do 600 evrov subvencije, zavarovalnice pa popuste na zavarovanje eko vozil.

Izračun:

Pri prevoženih 30 tisoč kilometrih na leto z vozilom, ki porabi približno šest litrov goriva na sto kilometrov, bo prihranek z avtoplinom znašal od 932 do 1.103 evrov, odvisno od tega, ali je voznik prej uporabljal dizel ali bencin.

Bencinar prihrani več

avtoplin | Foto:

Za predelavo so primerna tako bencinska kot dizelska vozila, pri čemer je pri prvih prihranek večji. V podjetju Plineks vozilo predelajo v od šestih do osmih urah, potrošnik pa lahko v tem času uporablja brezplačno nadomestno vozilo, predelano na plin.

Rezervoar za avtoplin se v večini primerov vgradi na mesto rezervnega kolesa. Za vpis predelave v homologacijski karton poskrbijo v Plineksu.

Daljša življenjska doba mehanskih sklopov motorja

Prihranek z uporabo avtoplina je tudi posledica manjše obrabe motorja in izpušnega sistema. S pravilno delujočim avtoplinskim sistemom se namreč praviloma podaljša življenjska doba mehanskih sklopov motorja, ob predelavi pa je smiselno menjati tudi vžigalne svečke, namenjene vožnji z avtoplinom. 

Brez skrbi, vozne lastnosti vozila se ne spremenijo, tako da ne bo nič počasnejše ali manj odzivno.

Kako polniti avto na avtoplin?

V Sloveniji je že več kot sto polnilnic z avtoplinom, načrtujejo pa tudi nove. Če se morda znajdete na območju, kjer avtoplinske polnilnice ni, in vam zmanjka avtoplina, lahko hitro in preprosto preklopite na vožnjo na bencin ali dizel.

avtoplin | Foto:

Nagradna igra: popolna predelava avtomobila na plin

Sodelujte v nagradni igri, kjer je glavna nagrada predelava avtomobila na plin.

Srečnemu izžrebancu bo podjetje Plineks popolnoma predelalo avto na plin. Tako bo nagrajenec prihranil vsaj 50 odstotkov zdajšnje porabe za bencin.

Nagradna igra poteka od 17. do 30. novembra.

Med vsemi bomo 1. decembra izžrebali srečneža, ki bo prejel popolno predelavo avtomobila na plin.
Ne spreglejte