SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preobrazba modernega SLS-a AMG-ja v retro lepotca

3

termometer

Mercedes-Benzov SLS AMG je športnik za uživače, Američani pa so ga v stilu, ko retro oblikovanje sreča moderno tehnologijo vzeli v roke in mu nadeli videz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Podjetje Gullwing America je prikazalo, kako supermodernega športnika zgoraj brez preobraziti v retro oblikovan avtomobil. Kljub novi podobi, ki se zgleduje po mercedes-benzu 300 SC iz leta 1955, se v drobovju še vedno skrivajo moderni geni. Tako pa se sliši tudi parola ameriškega podjetja: ko retro oblikovanje sreča moderno tehnologijo.

Aluminijasto karoserijo so oblikovali ročno, in to tako, da so od originalnega SLS-a za malenkost prestavili le spojler pop-up, ki se skriva za kabino v zadku roadsterja. Linijo sprednjega dela z dolgim pokrovom motorja končuje retro oblikovano rešeto, žarometi pa so po novem v LED-tehnologiji. Na 300 SLC so namestili unikaten izpušni sistem, prilagodljivo vzmetenje ter spredaj 22-palčna in zadaj 23-palčna platišča. Njihova velikost je še najbolj od vsega kar vidimo moderna in protiretro, saj je bila dimenzija koles na 300 SC-ju iz leta 1955 skoraj za polovico manjša.

300 SLC bo imel trdo snemljivo streho, izdelali pa bodo le en primerek. Originalnih 300 SC-jev so izdelali 92. Če bomo imeli malo sreče, bomo retro lepotca z modernim drobovjem lahko videli tudi v naših koncih oziroma okolici. Kupec prihaja namreč iz Vzhodne Evrope.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin