SiolNET. Avtomoto Novice
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nissanov "golf" dočakal evropski konec

0,92

termometer

Nissan pulsar
Nissan modela pulsar ni prodajal v Sloveniji, kjer je dala naveza Renault-Nissan prednost renault meganu. Foto: Nissan

Nissan bo v Evropi prenehal prodajati svojo kombilimuzino pulsar, ki je v Sloveniji sicer že do zdaj niso ponujali. Njihov edini predstavnik v tem razredu bo električni leaf.

Nissan je pulsarja predstavil pred štirimi leti in z njim napovedal svoj avtomobil za tradicionalni razred kombilimuzin. Že po prvih vtisih je bilo jasno, da se bo pulsar kakovostno težko meril z vodilnimi predstavniki "golfovega" razreda. Nissan avtomobila tudi ni ponujal na vseh trgih, med njimi ni bilo tudi Slovenije.

Prodaja zaostaja za pričakovanji

Lani jim je uspelo v Evropi prodati 25 tisoč pulsarjev, kar je precej pod prvotnimi načrti o letni prodaji 64 tisoč vozil. Nissan bo tako v svoji španski tovarni v Barceloni prenehal izdelovati pulsarja. Razlog za premajhno prodajo pri Nissanu vidijo tudi v odmiku kupcev od klasičnih kombilimuzin. V tem razredu bo Nissan obdržal le še električnega leafa.

Podobna bo tudi usoda nissan almere v Rusiji, ki jo izdelujejo le za tamkajšnji trg. Pred leti je bila celo Nissanov najbolje prodajani model v Rusiji, zdaj pa je izpadla z lestvice 25 najbolje prodajanih vozil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin