Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 8. 2021,
8.06

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

meja predor Karavanke promet promet zastoj zastoj

Sobota, 28. 8. 2021, 8.06

2 leti, 8 mesecev

Kolone vozil pred Karavankami in mejnimi prehodi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Karavanke | Foto Prometno-informacijski center

Foto: Prometno-informacijski center

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je nastal pet kilometrov dolg zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Na mejnem prehodu Obrežje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba dve uri, na mejnem prehodu Dragonja do pol ure, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Starod pa do ene ure.

Pet kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro in lokalni promet se priporoča izvoz Jesenice vzhod. Zastoj je tudi proti Sloveniji, občasno, zato v smeri Slovenije zapirajo predor.

Na mejnem prehodu Obrežje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba dve uri, na mejnem prehodu Dragonja do pol ure, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Starod pa do ene ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba do pol ure, na mejnem prehodu Dragonja pa do ene ure.

Do 21. ure bo zaradi avtomobilistične prireditve zaprta cesta Ilirska Bistrica-Pivka preko Knežaka.

Danes med 8. in 13. uro, na nekaterih primorskih cestah pa med 6. in 16. uro, velja splošna prepoved prometa tovornih vozil nad sedem ton in pol.

V Ljubljani bo, zaradi del, danes in jutri zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu.

Cesta Unec-Cerknica bo na Rakeku zaprta do 30. avgusta. Obvoz za vozila do sedem ton in pol je po regionalni cesti Rakek-Logatec in po lokalni cesti Rakek- a vasi, za tovorna vozila nad sedem ton in pol pa preko Ljubljane, Škofljice in Sodražice.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran.

Ne spreglejte