Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
12. 5. 2019,
7.23

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,01

1

Natisni članek

Vrhnika

Nedelja, 12. 5. 2019, 7.23

4 leta, 11 mesecev

Kamnolom pri Vrhniki: danes šov, kot ga še ni bilo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,01

1

Rallyshow | Za udeležence so pripravljena štiri vozila suzuki baleno, ki so prilagojena vožnji po makadamu. | Foto Autosport Jazon

Za udeležence so pripravljena štiri vozila suzuki baleno, ki so prilagojena vožnji po makadamu.

Foto: Autosport Jazon

Kamnolom Verd pri Vrhniki bo danes gostil zanimivo avtomobilsko tekmovanje med starejšimi akterji slovenskega avtomobilskega športa. Na makadamski podlagi bodo vsi vozili enake suzuki balene s štirikolesnim pogonom.

Rallyshow | Foto: Autosport Jazon Foto: Autosport Jazon AutoSport Jazon z Vrhnike danes v kamnolomu Verd organizira zanimivo druženje legend slovenskega avtomobilskega športa, ki pa se bodo med seboj tudi pomerili v čisto pravi dirki z enakimi avtomobili. Organizatorji napovedujejo udeležbo od 20 do 25 voznikov, med njimi na seznamu udeležencev najdemo tudi Braneta Küzmiča, Romano Zrnec, Aleša Pušnika, Draga Zonto, Slavka Deklevo, Janeza Milavca, Silvana Lulika, Andreja Vidica, Dagmarja Šustra in ostale.

Baleno s štirikolesnim pogonom za veliko makadamske zabave

Vsi bodo vozili enaka vozila suzuki baleno, ki jih poganja 1,6-litrski motor z močjo 73 kilovatov. Avtomobil ima štirikolesni pogon, varnostno kletko, prirejeno podvozje za makadam in tudi ustrezne gume za to podlago. Kljub relativno majhni moči motorja pa je masa balena le 900 kilogramov, kar skupaj z uravnoteženostjo vozila zagotavlja na makadamu veliko vozniških užitkov.

Danes zjutraj bo najprej ogled proge, nato od 9. ure naprej tako imenovani 'shakedown', od 12. ure naprej pa nato še tekmovanje. Vsak med udeleženci bo odpeljal pet voženj (7 krogov), pomerili pa se bodo v dveh kategorijah – v najhitreje odpeljanem krogu in točnosti (najmanj odstopanja v času odpeljanih krogov).

Pogled na kamnolom v Verdu, ki bo danes ponudil odlično kuliso za makadamsko dirko legend. | Foto: Autosport Jazon Pogled na kamnolom v Verdu, ki bo danes ponudil odlično kuliso za makadamsko dirko legend. Foto: Autosport Jazon

 

 

Ne spreglejte