SiolNET. Avtomoto Novice
3,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bugatti za 16 milijonov evrov, kupec Ferdinand Piech?

3,72

termometer

bugatti divo | Lahko Bugatti pripravi presenečenje? Njihov superšportni divo (na osnovi chirona, na fotografiji) je stal pet milijonov dolarjev. Izdelali so jih 40. | Foto: Bugatti
Lahko Bugatti pripravi presenečenje? Njihov superšportni divo (na osnovi chirona, na fotografiji) je stal pet milijonov dolarjev. Izdelali so jih 40. Foto: Bugatti

Bugatti bi lahko ob praznovanju svoje stoletnice na avtomobilski salon v Ženevi pripeljal svoj ultimativni superšportni avtomobil za 16 milijonov evrov.

Napoved je za zdaj še neuradna, pri Bugattiju pa je niso ne zanikali ne potrdili. Francoska družba v lasti Volkswagna bi lahko na avtomobilski salon v Ženevi prihodnji mesec pripeljala najbolj ekskluziven in najdražji avtomobil razstavišča.

Ferdinand Piech se je iz Volkswagna umaknil z milijardo evrov v žepu. | Foto: Reuters Ferdinand Piech se je iz Volkswagna umaknil z milijardo evrov v žepu. Foto: Reuters Najdražji nov avtomobil vseh časov za Ferdinanda Piecha?

Tak ultimativni superšportnik - izdelali bi le en primerek takega vozila - bi predvidoma izhajal iz obstoječega chirona. Za ceno 16 milijonov evrov bi moral imeti precej zunanjih nadgradenj, enako pa velja tudi za chironov osemlitrski motor W16.

Po za zdaj prav tako neuradnih informacijah naj bi bil naročnik tega edinega primerka nihče drug kot nekdanji dolgoletni magnat Volkswagnovega koncerna Ferdinand Piech. Bil je oče Buggatijevega veyrona, predhodnika chirona in nekoč uradno najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu. Piech se je tik pred izbruhom dizelske afere umaknil iz Volkswagna in pozneje svoj lastniški delež tudi prodal za milijardo evrov.

Če bi Bugatti res izdelal avtomobil za 16 milijonov evrov, bi to z naskokom postal najdražji nov avtomobil vseh časov.  

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin