SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bugatti galibier bo na voljo tudi kot hibrid

3

termometer

 | Foto:
Potem ko je novi štirivratni superšportnik iz Bugattija galibier dobil zeleno luč za serijsko proizvodnjo, je novo tudi dejstvo, da bo galibier na voljo tudi kot hibrid.

Ob 16 valjih še hibridna pogonska enota

Britanska revija CAR namreč poroča, da bo pogonski sklop superšportnega potovalnika poleg 16-valjnika in novega menjalnika z dvojno sklopko imel izbirno na voljo tudi hibridni pogon. Pri Bugattiju so se za razvoj hibridnega pogona odločili, ker vse več uglednih svetovnih metropol promet v strogem središču pogojuje s čistimi pogonskimi sklopi hibridnih in električnih vozil.

Projekt je še v povojih

Projekt bugatti 16C galibier je sicer še vedno precej na začetku, saj inženirji še nimajo vseh dokončnih mer, niso pa se še niti odločili, kakšna bo zgradba šasije. V razvojnem oddelku so mnenja različna, saj si del ekipe želi karbonsko monocoque zasnovo kot pri veyronu, drugi del pa je prepričan, da bi galibierju bolje ustrezala sodobna aluminijasta "spaceframe" šasija. Končni dizajn naj bi bil znan jeseni.

Desetkrat večja proizvodnja

Bugattijeva letna proizvodnja obsega 300 vozil, a vodilni so prepričani, da bodo z novim, štirivratnim superšportnikom, ki bo stal okoli milijon evrov, proizvodnjo sčasoma povečali kar za desetkrat, na tri tisoč vozil letno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin