SiolNET. Avtomoto Novice
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Audi zapušča prvi razvojnik Stefan Knirsch

0,68

termometer

Kot smo pisali že prejšnji teden, so preiskave Volkswagnove dizelske afere pokazale na povezanost sporne programske opreme in zdajšnjega prvega razvojnika Audija Stefana Knirscha. Ta je danes z upravo koncerna sklenil dogovor o umiku iz podjetja.

Stefan Knirsch je januarja na čelu razvoja Audija nasledil Ulricha Hackenberga, ki so mu dokazali neposredno povezavo z dizelsko afero in so ga zato suspendirali. Stefan Knirsch je januarja na čelu razvoja Audija nasledil Ulricha Hackenberga, ki so mu dokazali neposredno povezavo z dizelsko afero in so ga zato suspendirali. Foto: Reuters

Ponovni suspenz za vodilnega razvojnika pri Audiju?

Pet direktorjev, ki so v zadnjem letu zapustili Volkswagen


V enem letu dva suspendirana direktorja razvoja Audija

Vodstvo koncerna Volkswagen je danes sporočilo, da mesto vodje tehničnega razvoja zapušča Stefan Knirsch. Mesto prvega razvojnika je dobil januarja letos, položaj pa bo zapustil nemudoma. Uradni razlogi niso znani, nemški mediji pa so v zadnjih dneh izpostavljali njegovo vpletenost v afero s sporno programsko opremo v dizelskih motorjih. Ameriška odvetniška družba Jones Day je prek svoje lastne raziskave odkrila, da je Knirsch vedel za nedovoljeno opremo v trilitrskih dizelskih motorjih.

Knirsch se je pred meseci v intervjuju za Automotive News zavezal za sprejetje vseh mogočih ukrepov, da se taka afera v prihodnosti ne bo nikoli več ponovila. Nemški inženir je januarja na čelu razvoja Audija nasledil Ulricha Hackenberga, ki so mu dokazali neposredno povezavo z dizelsko afero in so ga zato suspendirali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin