Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
14. 6. 2018,
13.25

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

3

Natisni članek

Akrapovič toča Črnomelj

Četrtek, 14. 6. 2018, 13.25

5 let, 10 mesecev

Akrapovič zaradi toče ob dva milijona evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

3

Akrapovič Črnomelj | Foto Akrapovič

Foto: Akrapovič

Akrapovič je zaradi hudega neurja s točo proizvodnjo v Črnomlju ustavil za tri dni. Delo zdaj že poteka nemoteno. Cenitev škode še ni končana, po prvi oceni pa je toča zakrivila izpad dveh milijonov evrov prihodkov.

Posledice toče Črnomelj neurje
Novice V Črnomlju za 18 milijonov evrov škode #video

Tako velika toča je padala na Črnomelj. | Foto: Mitko Blatnik Tako velika toča je padala na Črnomelj. Foto: Mitko Blatnik Brez proizvodnje tri dni

Huda vremenska ujma, ki je prejšnji petek popoldne najhuje prizadela Črnomelj, je poškodovala tudi tovarno podjetja Akrapovič in začasno ustavila njihovo proizvodnjo. Toča je poškodovala svetlobnike na strehi proizvodne hale in skladišča podjetja. Zaradi uhajanja vode skozi poškodovano streho so morali ustaviti proizvodnjo.

Sanirali so obe strehi in odpravili posledice neurja, nato pa je sledil pregled poškodovane opreme. Po odpravi tehničnih pomanjkljivosti in pregledu so delovne stroje spet zagnali. V torek je Akrapovičeva proizvodnja v Črnomlju delovala z 80-odstotno zmogljivostjo, do danes pa so jo že povečali na običajno raven.

Toča klestila tudi v tovarni Akrapovič v Črnomlju
Novice Toča klestila pred Akrapovičevo tovarno, številna vozila so poškodovana #foto

Fotografije - Posledica neurja okrog tovarne

Fotogalerija
1 / 12

Uroš Rosa, izvršni direktor Akrapoviča | Foto: Ciril Komotar Uroš Rosa, izvršni direktor Akrapoviča Foto: Ciril Komotar Izpad proizvodnje nadoknaditi v prihodnjih mesecih

"Zahvalil bi se rad vsem, ki so pomagali pri intervenciji in odpravljanju posledic te ujme. Bila je največja v zgodovini našega podjetja. Hvala zaposlenim, gasilcem in preostalim, ki so priskočili na pomoč in omogočili kar najkrajši izpad proizvodnje. Naši poslovni partnerji so razumeli razmere, v katerih smo se znašli. Načrtujemo, da bomo v prihodnjih mesecih nadoknadili izpad teh treh dni, kar pa ne bo preprosto," je dejal Uroš Rosa, izvršni direktor pri Akrapoviču.

Zaradi toče ob dva milijona evrov prihodkov

Pri slovenskem proizvajalcu izpušnih sistemov ocenjujejo, da so zaradi večdnevnega izpada proizvodnje ob približno dva milijona evrov prihodkov. Cenitev škode na poslopjih in opremi zaradi neposrednega vpliva neurja še ni končana.

Ne spreglejte