SiolNET. Avtomoto Novice
5,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Akrapovič zaradi toče ob dva milijona evrov

5,38

termometer

Akrapovič Črnomelj
Foto: Akrapovič

Akrapovič je zaradi hudega neurja s točo proizvodnjo v Črnomlju ustavil za tri dni. Delo zdaj že poteka nemoteno. Cenitev škode še ni končana, po prvi oceni pa je toča zakrivila izpad dveh milijonov evrov prihodkov.

Posledice toče Črnomelj neurje Novice V Črnomlju za 18 milijonov evrov škode #video

Tako velika toča je padala na Črnomelj. Tako velika toča je padala na Črnomelj. Foto: Mitko Blatnik Brez proizvodnje tri dni

Huda vremenska ujma, ki je prejšnji petek popoldne najhuje prizadela Črnomelj, je poškodovala tudi tovarno podjetja Akrapovič in začasno ustavila njihovo proizvodnjo. Toča je poškodovala svetlobnike na strehi proizvodne hale in skladišča podjetja. Zaradi uhajanja vode skozi poškodovano streho so morali ustaviti proizvodnjo.

Sanirali so obe strehi in odpravili posledice neurja, nato pa je sledil pregled poškodovane opreme. Po odpravi tehničnih pomanjkljivosti in pregledu so delovne stroje spet zagnali. V torek je Akrapovičeva proizvodnja v Črnomlju delovala z 80-odstotno zmogljivostjo, do danes pa so jo že povečali na običajno raven.

Toča klestila tudi v tovarni Akrapovič v Črnomlju Novice Toča klestila pred Akrapovičevo tovarno, številna vozila so poškodovana #foto

Fotografije - Posledica neurja okrog tovarne

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Uroš Rosa, izvršni direktor Akrapoviča Uroš Rosa, izvršni direktor Akrapoviča Foto: Ciril Komotar Izpad proizvodnje nadoknaditi v prihodnjih mesecih

"Zahvalil bi se rad vsem, ki so pomagali pri intervenciji in odpravljanju posledic te ujme. Bila je največja v zgodovini našega podjetja. Hvala zaposlenim, gasilcem in preostalim, ki so priskočili na pomoč in omogočili kar najkrajši izpad proizvodnje. Naši poslovni partnerji so razumeli razmere, v katerih smo se znašli. Načrtujemo, da bomo v prihodnjih mesecih nadoknadili izpad teh treh dni, kar pa ne bo preprosto," je dejal Uroš Rosa, izvršni direktor pri Akrapoviču.

Zaradi toče ob dva milijona evrov prihodkov

Pri slovenskem proizvajalcu izpušnih sistemov ocenjujejo, da so zaradi večdnevnega izpada proizvodnje ob približno dva milijona evrov prihodkov. Cenitev škode na poslopjih in opremi zaradi neposrednega vpliva neurja še ni končana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 23
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin