Temačna serija, v kateri Tom Hardy in Ridley Scott rušita tabuje

Dočakali smo prvi del nove temačno nadrealistične miniserije o britanskem pustolovcu, ki podeduje ladjarski imperij svojega očeta, zaradi česar se znajde v boju zoper vzhodnoindijsko družbo.

Glavni zvezdnik serije Tabu Tom Hardy je tudi njen izvršni producent in soavtor zgodbe. │ Foto: HBO
Glavni zvezdnik serije Tabu Tom Hardy je tudi njen izvršni producent in soavtor zgodbe. │ Foto: HBO

Osemdelna miniserija Tabu (Taboo) spremlja pustolovca Jamesa Keziaha Delaneyja (Tom Hardy) – moža, ki je bil na koncu sveta in se v domovino vrne za vedno spremenjen.

Piše se leto 1814. Potem ko so mislili, da je mrtev, se Delaney iz Afrike vrne v London, kjer je podedoval tisto, kar je ostalo od mogočnega očetovega ladijskega imperija. Rad bi na novo začel življenje, vendar se izkaže, da je bila očetova zapuščina strupeno darilo.

Sovražniki prežijo za vsakim vogalom in James se mora znajti na čedalje bolj zapletenem ozemlju, da bi se izognil smrti. Obdajajo ga zarote, umori in izdaje, temačna družinska skrivnost pa se razkrije v vnetljivo zgodbo o ljubezni in nezvestobi.

Izvršni producenti te dramatične serije so Ridley Scott, Steven Knight in Tom Hardy, Hardy pa je skupaj s svojim očetom Edwardom "Chipsom" Hardyjem in za oskarja nominiranim scenaristom Knightom (Smrtne obljube, Dvoboj stoletja) tudi soavtor zgodbe.

Napovednik serije Tabu:

[video: 61536 / Tabu (Taboo)]

Prvi del serije Tabu si že lahko ogledate na HBO On Demand in HBO GO, ki ju boste uporabniki SiOL TV našli na programskih mestih 203 oziroma 240.

Več o programski opciji HBO si preberite tukaj.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano