Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2024,
12.10

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

smučarski skoki Jurij Tepeš Zoran Zupančič

Sreda, 17. 4. 2024, 12.10

1 teden, 4 dni

Trenerska menjava

Uradno: Jurij Tepeš bo nasledil Zorana Zupančiča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
Jurij Tepeš | Jurij Tepeš je novi glavni trener ženske skakalne reprezentance. | Foto Tamino Petelinšek/STA

Jurij Tepeš je novi glavni trener ženske skakalne reprezentance.

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na novinarski konferenci, na kateri je Zoran Zupančič govoril o razlogih za slovo z mesta glavnega trenerja ženske skakalne reprezentance, so tudi uradno potrdili, da ga bo nasledil Jurij Tepeš, ki je zadnja leta delal z mladinkami. Njegova širša ekipa še ni znana, se bodo pa skakalke skupinske priprave začele 22. aprila.

Zoran Zupančič
Sportal Zoran Zupančič o razlogih za slovo #video
smučarski skoki, Zoran Zupančič
Sportal Zoran Zupančič ne bo več trener ženske skakalne reprezentance

Dan po tem, ko so iz SZS sporočili, da se Zoran Zupančič poslavlja z mesta glavnega trenerja smučarskih skakalk, so potrdili tudi njegovega naslednika. To bo nekdanji smučarski skakalec Jurij Tepeš, ki je kariero zaključil junija 2020 pri svojih 31 letih. 

Gorazd Pogorelčnik o novem trenerju (Video: STA):

"Ne odstopamo od tega, da je to ena od najboljših ekip na svetu"

"Dobili smo se z vsemi tekmovalkami, predvsem z nosilkami smo se tudi pogovorili. Jurij ni novinec, štiri leta je deloval v državnem panožnem nordijskem centru, delal je s tekmovalkami, ki bodo tudi del A reprezentančne selekcije. Načrt dela še ni bil sprejet, smo pa potrdili Jurija kot glavnega trenerja. Ne odstopamo od tega, da je to ena od najboljših ekip na svetu in temu primerno bodo tudi postavljeni cilji ne samo za olimpijsko sezono, temveč tudi za sezono, ki prihaja," je odločitev o novemu trenerju komentiral vodja panoge Gorazd Pogorelčnik.

Širša ekipa še ni znana

Kot je dodal, pri SZS še niso imenovali drugih sodelavcev v ekipi, saj se z njimi še pogovarjajo. Se bodo pa skakalke na prvem skupnem treningu zbrale 22. aprila in začele priprave na novo sezono.

Na SZS so se poigravali tudi z idejo, da bi trenerske vajeti prevzel dozdajšnji Zupančičev pomočnik Anže Lavtižar, a se je ta po Pogorelčnikovih besedah že januarja odločil za odhod iz smučarskih skokov po koncu sezone.

Zoran Zupančič se je poslovil od mesta glavnega trenerja. | Foto: www.alesfevzer.com Zoran Zupančič se je poslovil od mesta glavnega trenerja. Foto: www.alesfevzer.com

Zupančič: Če bo imel ob sebi lojalno ekipo, bodo lahko normalno nadaljevali

"Jurij ima izkušnje s tekmovalkami, z mlajšimi, tudi z Niko Prevc, tako da če bo imel ob sebi dobro ekipo, ki bo držala skupaj in bo lojalna, bodo lahko normalno nadaljevali njihovo zastavljeno pot," pa je svojemu nasledniku sporočil dozdajšnji glavni trener.

Zadnja leta delal z mladimi skakalkami

Tepeš se je po karieri podal v trenerske vode, v Državnem panožnem nordijskem centru v Kranju je sodeloval z mlajšimi smučarskimi skakalkami. Trenersko znanje je tam nabiral tudi od nekdanjega glavnega trenerja ženske reprezentance Staneta Baloha.

"V času skakalne kariere sem govoril, da nikoli ne bom trener. Mislim, da sem se kar našel. Potreboval sem nekaj mesecev in zdaj mi je dobro. Zanimivo je, veliko vem že iz svoje kariere. Marsikaj se bom še naučil. Delam kot pomočnik Stena Baloha. Vse naloge, ki so za pomočnika torej. Hodim po tekmah, treningih, hkrati pa se izobražujem," je leta 2021 v Sportalovi rubriki Druga kariera dejal Tepeš, ki stopa v velike čevlje.

Peter Prevc Planica 2024
Sportal Planici dali zaključno besedo
Kuopio
Sportal Skakalnici grozi zrušitev
Kamil Stoch
Sportal Bo Kamil Stoch v prihodnji sezoni sodeloval z Michalom Doležalom?
Ne spreglejte