Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
28. 11. 2018,
12.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

Natisni članek

svetovni pokal Filip Flisar

Sreda, 28. 11. 2018, 12.30

5 let, 4 mesece

SMUČARSKI KROS

Rdeča luč za Filipa Flisarja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69
Filip Flisar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zaradi pomanjkanja snega organizatorji uvodne preizkušnje nove sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu v Val Thorensu niso pripravili proge, tako da se bo za Filipa Flisarja in druščino nova tekmovalna zima začela 10. decembra v Arosi.

Pri Mednarodni smučarski zvezi so zaradi pomanjkanja snega tudi uradno prižgali rdečo luč za uvodni tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu, ki bi ju Val Thorens moral gostiti ob koncu prihodnjega tedna. Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar ob tem priznava, da je takšno odločitev pričakoval, hkrati pa pozdravlja dodatnih nekaj dni za trening, saj mu razmere v zadnjih tednih niso bile naklonjene.

A čeprav tako skromne trenažne kilometrine ne pomni, pa nekdanji svetovni prvak ni kaj prida vznemirjen. Pravi, da gre za vsesplošno težavo. Od prvega tedna oktobra do začetka novembra ni obratovala niti ena proga za smučarski kros. Tako se je tudi kanadska reprezentanca, ki je pripotovala v Saas Fee, lahko le obrnila in se vrnila v Severno Ameriko.

Ilka Štuhec
Sportal "Ilka ne bo zmagovala na račun nesreče drugih"

Filip Flisar | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Od Švice do Švice

Flisar je oktobrsko luknjo, katere zevanje je bilo še toliko bolj izrazito zaradi nesmučarskega poletja, izkoristil za kondicijske priprave. Sledili so treningi v Pitztalu, kjer se je na smučeh počutil dobro. "Občutki se vračajo. Pozna pa se manko treningov. A to ni le moja težava. Prav vsi tekmovalci v krosu imamo na svojem računu približno 40 odstotkov manj treningov kot običajno. Zato verjamem, da si francoske odpovedi ni nihče gnal k srcu," pravi 31-letni Mariborčan.

V kratkem načrtuje trening v Reiteralmu, od koder se bo nato odpravil v Aroso. Tam se bo s kvalifikacijami 10. decembra začela nova sezona. Prva tekma bo na sporedu dan pozneje. Do novega leta se bo nato karavana ustavila še v Montafonu in Innichenu, po novem letu pa bodo gostitelji tekem še Idre Fjall, Blue Mountain, Feldberg, Sunny Valley in nazadnje Veysonnaz. Med popotovanjem od Švice do Švice pa Flisarja in druščino čaka še svetovno prvenstvo v Park Cityju.

Sportal Od trenerja olimpijskih prvakov do Pande za kitajske smučarje
Filip Flisar
Sportal Filip Flisar: Večno ne moreš biti športnik, oče pač
Ne spreglejte