Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 11. 2018,
16.26

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Felix Neureuther alpsko smučanje svetovni pokal Levi Finska

Petek, 16. 11. 2018, 16.26

5 let, 5 mesecev

Nova poškodba nemškega zvezdnika

Neureutherjeva vrnitev v Leviju pod vprašajem, zlomil si je palec na roki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Felix Neureuther | Felix Neureuther je lani sezono začel imenitno, v Leviju je zmagal, nato pa si na treningu v ZDA poškodoval koleno in izpustil preostanek sezone, vključno z olimpijskimi igrami. | Foto Reuters

Felix Neureuther je lani sezono začel imenitno, v Leviju je zmagal, nato pa si na treningu v ZDA poškodoval koleno in izpustil preostanek sezone, vključno z olimpijskimi igrami.

Foto: Reuters

Levi bo konec tedna prizorišče moškega in ženskega slaloma za svetovni pokal v alpskem smučanju. Za zdaj je negotova vrnitev najboljšega nemškega alpskega smučarja Felixa Neureutherja, ki si je na Finskem med treningom poškodoval palec na desni roki.

Neureuther se je po hudi poškodbi kolena želel vrniti v karavano svetovnega pokala že na uvodu v sezono, na veleslalomu v Söldnu. Ženski veleslalom so izpeljali, moški pa je odpadel zaradi slabih vremenskih razmer.

Mikaela Shiffrin
Sportal Zakaj mu ne bi bilo ime Srečko?

Vrnitev postavljena pod velik vprašaj

Štiriintridesetletnik, ki si je raztrgal križne kolenske vezi novembra lani in zato izpustil večino prejšnje sezone, vključno z zimskimi olimpijskimi igrami, je pričakoval, da se bo karavani znova pridružil na slalomu v Božičkovi deželi. A je vrnitev Nemca postavljena pod velik vprašaj.

V sporočilu, ki ga je objavil na družbenem omrežju Instagram, je Neureuther podvomil o svojem nastopu na nedeljskem slalomu. V dokaz je pripel fotografijo ovite desnice, kako mu jo v ambulanti oskrbuje medicinska sestra.

"Izpahnil in zlomil sem si palec. Očitno bom potreboval operacijo, ko se bom vrnil domov. Ne vem, kako bom tekmoval v nedeljo, a bom poskusil," je zapisal Neureuther.

Johanna Schnarf
Sportal Nov udarec za italijansko smučanje

Najprej dekleta, v nedeljo še fantje

V Leviju na Finskem se bodo v soboto najprej pomerile alpske smučarke. V prvi trideseterici nastopajočih bo mogoče spremljati Ano Bucik in Marušo Ferk, z malce višjimi štartnimi številkami pa se bosta na progo podali še Meta Hrovat in Klara Livk, ta je v internih kvalifikacijah ugnala Nejo Dvornik.

V Leviju bo v nedeljo sledila prva letošnja tekma za moške, saj so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali ledeniško veleslalomsko premiero v Söldnu. Slovenski ljubitelji alpskega smučanja bodo lahko stiskali pesti za Žana Kranjca in Štefana Hadalina, ta bo imel boljše izhodišče.

Prva favorita slalomov sta Američanka Mikaela Shiffrin v ženski konkurenci in Avstrijec Marcel Hirscher v moški.

Boštjan Kline
Sportal Dilema zadnjega slovenskega zmagovalca: Še znam pritisniti na prave gumbe?

Nemec bi branil lansko zmago

Lansko preizkušnjo je dobila Slovakinja Petra Vlhova, ki je slavila pred Shiffrinovo in Švicarko Wendy Holdener. Moški slalom je dobil Neureuther, se nato poškodoval ter poslovil od sezone. Hirscher, ki se je lani prav v Leviju vrnil v karavano po zlomljenem gležnju, je slalom v Leviju končal na 17. mestu. Norvežan Henrik Kristoffersen je bil drugi, Šved Mattias Hargin tretji.

V skladu s tradicijo zmagovalka oziroma zmagovalec preizkušnje postane lastnik severnega jelena, s katerim se fotografira in ga krsti, poimenuje. Severni jeleni ostanejo na Laponskem na farmi Ounaskievari.

Leta 2014 je v Leviju slavila tudi Slovenka Tina Maze, ki je svojemu severnemu jelenu nadela ime Viktor. Lani je Ana Bucik z devetim mestom poskrbela za najboljši slovenski dosežek v Leviju.

David Poisson
Sportal Tragedija, ki naj bi spremenila smukaški svet
Boštjan Kline
Sportal Kanadčani z rahlo zamudo do dvignjenega palca
Felix Neurether
Sportal Velik udarec za Nemčijo in svetovno smučanje
Ne spreglejte