Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2014,
9.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Na kolo

Sreda, 14. 5. 2014, 9.26

8 let, 3 mesece

Da bo kolesarska pot še lažja in prijetnejša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Verjetno ste vsi, ko ste bili še otroci in ste imeli kolo, želeli, da bi vam starši kupili števec. Zdaj je na trgu poplava naprav, ki ponazarjajo različne parametre za nadzor vašega telesa.

Ni malo rekreativnih kolesarjev, ki imajo radi stvari pod nadzorom. Zanima jih srčni utrip, s kakšno povprečno hitrostjo ter močjo vrtijo pedala, kakšno razdaljo prekolesarijo, kje se trenutno nahajajo, na kateri nadmorski višini so …

Na trgu je ogromno naprav, ki ponujajo vpogled v te parametre, in pri tistih malo bolj zagrizenih rekreativnih kolesarjih ne bo manjkal tovrsten pripomoček na kolesu.

Garminov kolesarski računalnik Edge 1000 je eden od takšnih proizvodov, ki ima tudi možnost, da se poveže z vašim pametnim telefonom, tako da lahko med kolesarjenjem sprejemate obvestila o klicih, SMS-obvestilih in elektronski pošti. Prav tako boste povezani z družino, saj lahko v živo spremljajo, kje se nahajate, kako hitro kolesarite …, po končani trasi pa se lahko vaša pot in statistika brez težav nemudoma razširita na socialna omrežja.

Takšen pripomoček, kot je Edge 1000, je zelo koristen za kolesarje, kadar se podajate v kraje, ki jih ne poznate, saj imate na zaslonu prikazano sleherno pot v Evropi, ob tem pa vam kolesarski računalnik med drugim izračuna časovne okvire za pot od točke A do B.

Tako kot imamo v avtomobilih vse več funkcij, je tudi opazen razvoj pri dodatni opremi za kolesa. Zaradi vseh teh novosti ima lahko kolesar nad seboj popoln nadzor in se lažje odloča, kako se bo lotil določene poti ali celo posameznega odseka. Kolesarski računalnik Edge 1000 je prava mala igračka, ki ima ogromno podpornih funkcij za uživanje in brezskrbno vožnjo na kolesu.

Dejstvo je, da se s takšnimi pripomočki ne boste izgubili, odkrili pa boste lahko tudi kakšno novo pot, ki vam je bila prej še neznana, ali pa se stare po temeljiti analizi lotili nekoliko drugače.

Bistvene lastnosti naprave Edge 1000:

- popolna prilagodljivost uporabniku (zasloni s podatki – številčni podatki o hitrosti, razdalji, srčnem utripu, kadenci, moči, višinski razliki), nastavljiva polja s podatki, - povezljivost s pametnim telefonom (Bluetooth) za funkcijo sledenja, za prenos podatkov o aktivnosti v Garmin Connect, prenos nadgradenj prek Wi-Fi ... - povezljivost s pametnim telefonom (Bluetooth) za sprejemanje obvestil o klicih in SMS-obvestilih, - navigacijske funkcije za izračun poti od točke A do B, za izračun krožnih poti želene dolžine in glede na vrsto kolesarjenja (gorsko, cestno, potovalno), - nameščena Garmin Cycling Map kartografija Evrope za kolesarje, - nastavitev zaslona pokončno/ležeče, - brezžična povezljivost s prestavnim sistemom Shimano Di2 za prikaz izbranih prestav in prestavnih razmerij, - samodejno prilagajanje osvetlitve zaslona svetlobnim pogojem (predori, senca/sonce), - napredne trening funkcije – sestavljanje treningov na napravi ali prenos iz uporabniškega računa na Garmin Connect, - primerjave v živo na določenih segmentih trase – s svojimi prejšnjimi vožnjami ali časi na odsekih z voženj drugih uporabnikov Edge 1000, lestvica udeležencev primerjave na odseku. Prenos odseka iz Garmin Connect ali Garmin Connect Mobile prek pametnega telefona, - koledar treningov za načrtovano treniranje, - povezljivost z ANT+ senzorjem srčnega utripa, hitrosti, kadence, moči Garmin Vector, - prikaz osebnih rekordov v meniju (največja razdalja, najhitrejši čas na določeni razdalji ...), - nov brezžični upravljalnik za varno upravljanje med vožnjo (dodatna oprema), - ločena senzorja kadence in hitrosti.

Ne spreglejte