Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2019,
20.04

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,02

18

Natisni članek

NK Triglav NK Tabor Sežana NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 30. 9. 2019, 20.04

4 leta, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 12. KROG

Na tekmi Aluminija in Celja spet brez gola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,02

18

Aluminij, Olimpija | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Aluminij in Celje sta v ponedeljkovi zadnji tekmi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije remizirala brez zadetka. Kidričani so tako zamudili priložnost, da bi na vrhu lestvice ujeli vodila Maribor in Olimpijo. Mariborčani so v soboto prizadejali Ljubljančanom boleč poraz na derbiju v Ljubljani (4:2), Mura pa se je z visoko zmago nad Domžalami približala le na točko zaostanka. V nedeljo se je Tabor maščeval Bravu, Triglav pa jo je zadnjeuvrščenemu Rudarju zagodel v izdihljajih tekme.

V zadnji tekmi 12. kroga, ki je bil raztegnjen med soboto in ponedeljkom, v Kidričevem gledalci niso videli zadetka. Aluminij, ki ima najboljšo obrambo lige in je prejel le šest zadetkov, je svojo mrežo nedotaknjeno ohranil tudi tokrat in v Kidričevo prinesel novo točko. Celjani, ki so z 24 goli tretja najbolj učinkovita ekipa lige, niso zmogli zadeti. Tekma se je končala kot prvi medsebojni obračun teh dveh tekmecev konec julija, ko je bilo v Celju 0:0.

Kranjčani šokirali knape v zadnjih sekundah

Rudar še naprej čaka na prvo prvenstveno zmago sezone, čeprav je tokrat kazalo, da jo bo končno dočakal. Po golu Miča Kuzmanovića je večji del tekme vodil, vmes zatresel okvir vrat in zapravil tudi enajstmetrovko (Dominik Radić), na pragu prve zmage sezone pa je bil vse do sodnikovega dodatka Damirja Skomine. Tako je bilo vse do 92. minute, ko je Velenjčane šokiral Drilon Kryeziu in poskrbel za remi.

Gol Triglava v 92. minuti, zaradi katerega je Rudar spet ostal brez zmage:

Tabor prvič po petih tekmah spet zmagal

V prvi nedeljski tekmi, ki je ponudila zgodovinski prvi prvoligaški obračun novincev v ligi Tabora in Brava so se Sežančani pred domačimi navijači Ljubljančanom oddolžili za poraz na začetku sezone. Almir Sulejmanović je tako prišel do prve zmage na klopi Tabora, za zmago pa so poskrbel Predrag Sikimić, ki je do sedmega prvenstvenega gola sezone prišel po 35 dneh strelskega posta, Leon Sever in Louis Bongongui, ki je zadel po veliki napaki mladega vratarja Brava Domna Grila. Tik pred koncem tekme so tolažilni gol zabili še gostje.

Tabor, ki je v zadnjih petih tekmah osvojil le točko, je do zmage prišel po štirih prvenstvenih porazih v nizu.

Maribor je bil boljši od Olimpije s 4:2, kar dva zadetka pa dosegel v sodnikovem podaljšku. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je bil boljši od Olimpije s 4:2, kar dva zadetka pa dosegel v sodnikovem podaljšku. Foto: Grega Valančič/Sportida

Maribor z golom v 93. in 95. minute do zmage v Stožicah

Rok Kronaveter, ki je bil eden glavnih junakov Olimpije pri njenih zadnjih dveh naslovih, se je v Stožice v majici Maribora vrnil prvič, odkar jih je poleti zapustil, in takoj zablestel. Po golu Luke Zahovića v prvi minuti tekme je v prvem polčasu zadel za vodstvo gostov z 2:0, ki pa so ga Ljubljančani že do 53. minute izničili. Najprej je v prvem polčasu na 1:2 znižal Luka Menalo, potem je na 2:2 poravnal Ante Vukušić.

Olimpija Maribor
Sportal Žaljivi transparenti in zmerljivke se ga niso dotaknili #video
Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Hadžić čestital Mariboru, Vidmarju pa namenil kritiko: Tega se ne sme početi

Vse do 93. minute je bil izid izenačen, potem pa sta Eric Boakye in Nejc Vidmar, ki si je privoščil hudo napako, poskrbela za veliko darilo Mariboru, ki ga je izkoristil prav Kronaveter in tik pred koncem tekme zadel za vodstvo slovenskih prvakov s 3:2. Ti so dve minuti pozneje zabili še en gol, tokrat je bil Kronaveter podajalec, v polno pa je meril Rudi Požeg Vancaš, in poskrbeli za odmevno zmago s 4:2.

Z zmago na derbiju je Maribor na vrhu lestvice ujel Olimpijo, svoj niz neporaženosti na prvenstvenih derbijih v Stožicah pa povišal na kar 11 tekem.

Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Kapetan Olimpije se opravičuje: Najraje bi se zakopal v zemljo
Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Šov Kronavetra, ki je spravil navijače Olimpije v solze

Mura skočila tih pod vrh in poskrbela za dve mojstrovini

V drugem sobotnem derbiju, ki je bil v senci dogajanja v Stožicah, je Mura razbila Domžale in njenemu trenerju Andreju Razdrhu prizadejala prvi poraz, odkar je prišel na klop Domžalčanov. Prekmurci so zmagali po zadetkih Nina Koutra in Amadeja Maroše, ki je zadel dvakrat, in tako prišli do tretje zmage v zadnjih štirih prvenstvenih tekmah, s tem pa skočili tik pod vrh.

Prvi gol Amadeja Maroše:


Za Olimpijo in Mariborom imajo točko zaostanka. Ne samo z zmago, nogometaši Mure so pred domačimi navijači navdušili tudi z dvema res spektakularnima goloma, ki so ju zabili.

Gol Nina Koutra:

Luka Elsner Rok Elsner
Sportal ''Oče, rad bi šel po tvojih stopinjah!'' #top10

Lestvica:

Najboljši strelci:

8 – Dario Vizinger (Celje), Ante Vukušić (Olimpija),
7 – Luka Bobičanec (Mura), Predrag Sikimić (Tabor), 
6 – Rok Kronaveter (Maribor), Aljoša Matko (Bravo),
5 – Senijad Ibričić (Domžale),  Luka Majcen (Triglav), Amadej Maroša (Mura), Luka Menalo (Olimpija), Rudi Požeg Vancaš (Maribor)
... 

Vrhunci tekem:

Olimpija : Maribor 2:4:

Mura : Domžale 3:0:

Tabor : Bravo 3:0:

Rudar : Triglav 1:1

Poročila s tekem:

Olimpija : Maribor 2:4

Mura : Domžale 3:0

Tabor : Bravo 3:0

Rudar : Triglav 1:1

Aluminij : Celje 0:0

Fotogalerije:

Olimpija : Maribor (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 1

Tabor : Bravo (foto Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 31
Ne spreglejte