Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
1.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

Natisni članek

Pierre-Emerick Aubameyang Jan Oblak Jan Oblak Virgil van Dijk Philippe Coutinho zimski prestopni rok

Četrtek, 1. 2. 2018, 1.00

6 let, 2 meseca

Zadnji dan zimskega prestopnega roka (2018)

Najbolj nor zimski nogometni dan v letu ni razočaral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

Za nami je razburljiv zadnji dan zimske nogometne tržnice, dočakali smo še nekaj odmevnih prestopov. Najdražji je bil nakup Arsenala Pierre-Emericka Aubameyanga, ki je iz Borussie Dortmund prišel za več kot 60 milijonov evrov. Letošnji januarski prestopni rok je bil spektakularen. Poskrbel je tudi za najdražji zimski in drugi najdražji nakup vseh časov sploh, prestop Brazilca Philippa Coutinha iz Liverpoola v Barcelono je bil vreden kar 120 milijonov evrov.

00:50

Newcastle okrepil napad

00:12

Konec razburljivega dne.

23:31

Samo še pol ure do konca

22:16

Še en odmeven prestop

20:26

Slovenski vratar v Sampdorii

19:44

Tottenham kupil zvezdnika

18:33

Borussia dobila Batshuayija

17:38

Giroud novi član Chelseaja

15:43

Kdaj se konča prestopni rok?

13:34

Nemec najdražji vseh časov

13:16

Kabha podpisal za Hapoel

12:27

Arsenal kupil Aubameyanga

10:20

Barcelona ponuja 30 milijonov

08:33

Eto'o se je pridružil Skubicu

08:19

Bartra se je vrnil v Španijo

08:16

Guardiola želi tudi Mahreza

08:12

Aubameyang pred vrati Arsenala

  • 00:50

    Newcastle okrepil napad

    URADNO: Krepko po polnoči je navijače razveselil Newcastle s potrditvijo prihoda Islama Slimanija. Alžirski napadalec na St. James Park prihaja kot posojeni nogometaš Leicester Cityja, ki je Afričana posodil srakam do konca sezone.

    Newcastle je srbskega reprezentančnega napadalca Aleksandra Mitrovića posodil Fulhamu. Možnost vrnitve Srba v Anderlecht je tako padla v vodo.

  • 00:12

    Konec razburljivega dne.

    Tako. Ura je odbila polnoč in zimski prestopni rok je v večini evropskih nogometnih držav končan, vsaj v tistih najmočnejših ligah. Lahko, da bo kak prestop potrjen šele v četrtkovih jutranjih oziroma dopoldanskih urah, a to je za danes od nas vse. Po razburljivem dnevu, polnem prestopov in raznoraznih govoric, se od vas do jutra poslavljamo. Lahko noč.

  • 23:31

    Samo še pol ure do konca

    V Nemčiji je končan že nekaj ur, v Italiji se je končal ob 23., v Angliji, Franciji in Španiji pa bo zimskega prestopnega roka konec ob 23.59. Se lahko v zadnje pol ure ali še manj zgodi še kak odmeven prestop?

  • 22:46

    Mehičan odšel v Španijo

    URADNO: Real Sociedad se je okrepil z mehiškim branilcem Hectorjem Morenom. Španska ekipa bo Romi plačala šest milijonov evrov.

  • 22:16

    Še en odmeven prestop

    URADNO: Andre Ayew se je za veliko odškodnino (22,8 milijonov evrov, kar je klubski rekord labodov) vrnil v Swansea. Napadalec je pred 18 meseci za 24 milijonov evrov okrepil West Ham, kjer se ni naigral, zdaj pa so ga Londončani prodali nazaj. Ganec je z labodi podpisal triinpolletno pogodbo. Dobrodošel nazaj, bi lahko dejali.

  • 22:02

    Lončarji okrepili sredino

    URADNO: Tudi Stoke City je okrepil svoje vrste. Za 16 milijonov evrov je iz Galatasaraya pripeljal Senegalca Badoua Ndiaya, ki je z lončarji podpisal štiriinpolletno pogodbo.

  • 21:45

    URADNO: Roma je navijačem sporočila, da prvega napadalca moštva Edina Džeka ne bo spustila iz svojih rok, je pa iz Sportinga v svoje vrste pripeljala levega bočnega branilca Jonathana Silvo.

  • 21:35

    Kaj se še pričakuje?

    Danes odmevnejših prestopov ni več predvidenih. Še največ prahu bi lahko dvignil prestop francoskega branilca Man Cityja Eliaquima Mangalaja, ki naj bi bil pred vrati Evertona. Pa še to naj bi šlo le za posojo in ne klasično prodajo.

  • 21:10

    Leipzig okrepil napad

    URADNO: Nemški podprvak Red Bull Leipzig, za katerega igra tudi naš Kevin Kampl, bo po novem lahko računal na levega bočnega napadalca Ademolo Lookmana, ki bo V Nemčiji do konca sezone igral kot posojen nogometaš Evertona.

  • 20:26

    Slovenski vratar v Sampdorii

    URADNO: Slovenski vratar Vid Belec menja delodajalca. Kot posojen nogometaš Beneventa bo do konca zaigral za Sampdorio in ji skušal pomagati do mest, ki vodijo v Evropo. V nasprotno smer se je napotil Christian Puggioni.

    Za Belcem je sezona za pozabo, saj je na 14 tekmah prejel kar 31 zadetkov, Benevento pa je v serii A  z le sedmimi točkami krepko na zadnjem mestu. Slovenec bo imel vlogo drugega vratarja, številka ena pri Sampdorii bo ostal Emiliano Viviano.

  • 19:44

    Tottenham kupil zvezdnika

    URADNO: Lucas Moura je zdaj tudi uradno novi član Tottenhama. Londončani so za odličnega 25-letnega ofenzivnega vezista PSG odšteli 28,4 milijona evrov. Brazilec bo nosil številko 27, pri Spursih pa bo vse do leta 2023.

    "Žalosten sem, saj odhaja moj prijatelj, zelo kakovosten igralec. Igral je premalo. Lahko bi dobil več priložnosti pri PSG, a nisem lastnik kluba. Če bi vprašali mene, nas ne bi smel nikoli zapustiti," je po torkovi zmagi nad Rennesom povedal Neymar.

  • 19:31

    Debuchy se vrača v domovino

    URADNO: Mathieu Debuchy po treh letih in pol zapušča Arsenal in se brez odškodnine vrača v domovino. 32-letni bočni branilec je bil pri topničarjih že dolgo na stranskem tiru, na novo pa bo skušal zaživeti pri St. Etiennu, za katerega igra tudi slovenski napadalec Robert Berić.

    Debuchy je za Arsenal zbral le 30 nastopov in dosegel dva zadetka.

  • 19:20

    URADNO: Leicester City je malce na silo v svojih vrstah zadržal Mahreza in se ob tem okrepil še s 17-letnim talentiranim vezistom Blackburna Rovers Callumom Wrightom. Vrste lisic bo branil vse do leta 2021.

     

  • 19:11

    Gabonec v Watford

    URADNO: Gabonski nogometaš Didier Ndong bo kariero kot posojen nogometaš Sunderlanda, ki je na poti v tretjo angleško ligo, nadaljeval pri premierligašu Watfordu.

  • 19:04

    Konec v Nemčiji in Izraelu

    Prestopni rok se je že končal v Nemčiji in Izraelu. V Turčiji imajo čas do 22. ure, v Italiji do 23., v Anglija, Belgija, Ciper, Danska, Francija, Grčija, Nizozemska, Škotska, Španija pa do polnoči. 

  • 19:02

    Argentinec zapustil Atletico

    Izkušeni vezist Augusto Fernandez zapušča Atletico. Argentinec bo kariero nadaljeval na Kitajskem pri ekipi BJ Renhe. Vrednost odškodnine 4,5 milijona evrov.

  • 18:40

    Man City obupal

    Čeprav je Alžirec Riyad Mahrez pri svojem klubu zahteval prodajo, se to ne bo zgodilo. Edini resen kupec Man City je ob zadnji ponudbi ponujal 74 milijonov evrov, a Leicester se je držal svojih besed in prenizko ponudbo gladko zavrnil.

    Po nekaterih podatkih naj bi za Alžirca zahteval celo več kot 100 milijonov evrov, kar pa je bilo predrago tudi za Pepa Guardiolo. Angleški  mediji poročajo, da je Man City dokončno obupal nad poslom in bombastičnega prestopa ne bo.

  • 18:33

    Borussia dobila Batshuayija

    V rumeno-črnih barvah že pozira tudi 24-letni belgijski napadalec Michy Batshuayi, ki bo barve nemškega velikana branil le do konca sezone.

  • 17:38

    Giroud novi član Chelseaja

    URADNO: Trojna menjava napadalcev je zdaj zaključena. Chelsea je uradno potrdil Arsenalovega Oliverja Girouda, k Borussii Dortmund pa se je preselil Chelseaja Michy Batshuayi.

    Že pred tem je v Arsenal za rekordno odškodnino iz Borussie prišel Pierre-Emerick Aubameyang.   

    Giroud je na modro stran Londona prišel za 20 milijonov evrov visoko odškodnino, podpisal  pa je ena in polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Nosil bo dres s številko 18.

    "Chelsea je eden največjih ekip v premier ligi. Morda so osvojili celo največ lovorik v zadnjih šestih, sedmih letih," je povedal 31-letni francoski napadalec, ki je v London prišel leta 2012 in v 253 nastopih v dresu topničarjev dosegel 105 zadetkov.

    Belgijski napadalec bo pri Borussii igral kot posojen nogometaš, po koncu sezone pa se bo vrnil v London.

  • 17:30

    Senegalec v Turčijo

    URADNO: Nekdanji napadalec Chelsea Demba Ba se iz Kitajske seli v Turčijo. Turški Göztepe kitajski ekipi Shenhua ne bo potreboval plačati odškodnine, saj je 32-letnemu senegalskemu napadalcu potekla pogodba.

  • 17:22

    Juventus prodal branilca

    URADNO: Dokaj neznani španski desni bočni branilec Pol Lirola se iz Juventusa seli k Sassuolu. Vrednost prestopa je 7,5 milijona evrov.

    K Sassuolu je prišel tudi nekdanji soigralec Josipa Iličića, napadalec Fiorentine Khouma Babacar. Senegalec je odšel le na posojo.

  • 16:52

    Spektakularno

    Tako je turški Konyaspor predstavil najnovejšo okrepitev, Samuela Eto'oja? Spektakularno, predvsem pa inovativno. Česa podobnega še nismo videli.

  • 16:03

    Vzemi ali pusti

    Man City je na naslov Leicester Cityja poslal še četrto, zadnjo ponudbo vredno 65 milijonov funtov. Vodstvo lisic je še nekaj ur nazaj poudarjalo, da želijo 70 milijonov funtov in niti centa manj (79,6 milijona evrov).

    Zdaj bo zanimivo spremljati, kako se bodo odzvali, 65 milijonov ni tako malo in kaj se lahko zgodi, da angleški prvak izpred dveh let alžirskemu zvezdniku prižge zeleno luč.

    Še posebej zato, ker naj bi sinjemodri poleg visoke odškodnine v Leicester poslali še enega igralca.

  • 15:43

    Kdaj se konča prestopni rok?

    31. januar (do 18.00) – Nemčija
    31. januar (do 19.00) – Izrael
    31. januar (do 22.00) - Turčija
    31. januar (do 23.00) – Italija
    31. januar (do 23.59) – Anglija, Belgija, Ciper, Danska, Francija, Grčija, Nizozemska, Škotska, Španija

    Kako je v nekaterih drugih državah?
    1. februar – Portugalska
    6. februar – Avstrija
    9. februar – Azerbajdžan
    10. februar – Bosna in Hercegovina
    11. februar – Srbija
    12. februar - Makedonija
    15. februar – Slovenija, Hrvaška, Švica
    16. februar – Črna gora
    19. februar – Romunija
    22. februar – Češka, Madžarska
    24. februar – Rusija
    28. februar – Kitajska, Armenija, Bolgarija, Poljska, Slovaška
    1. marec – Estonija, Litva
    2. marec – Latvija, Ukrajina
    29. marec – Južna Koreja
    30. marec - Japonska
    31. marec – Gruzija, Norveška, Švedska
    3. april – Kazahstan
    6. april – Belorusija
    10. april – Finska
    12. april – Moldavija
    1. maj - ZDA

  • 15:25

    Oblak ostal brez prijatelja

    Rezervni vratar Atletica Miguel Angel Moya se po poročanju španskega radia Cadena Cope vrača h Getafeju. V tej sezoni je branil le na pokalnih tekmah in si na četrtfinalnih tekmah proti Sevilli privoščil kar nekaj napak, ki so rdeče-bele stale napredovanje. Slovenski vratar Jan Oblak bo tako ostal brez soigralca in prijatelja. K Atleticu sta prišla istočasno, leta 2014.

    Miguel Angel Moya Jan Oblak | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

    Sprva je bil prvi vratar Atletica Moya, saj je izkoristil lažjo poškodbo Škofjeločana, po polovici sezone, ko se je poškodoval osem let starejši Španec, pa je med vratnici Atletica stopil Oblak in postal eden najboljših vratarjev na svetu. Moya naj bi Getafe, kluba še nista potrdila prestopa, okrepil za tri leta in pol.

    Vratarji Atletica na današnjem treningu:

  • 15:01

    Iz Liverpoola v Sevillo

    URADNO: Španec Sandro Ramirez bo kot posojeni nogometaš Evertona nadaljeval kariero pri Sevilli. Ramirez bo nosil dres evropskega znanca Maribora do konca sezone.

  • 14:51

    Odhodi pri Antalyasporju

    Zvezdniška zasedba Antalyasporja, ki so jo sestavljali številni "veterani", se je pozimi razpršila. Kamerunec Samuel Eto'o je odšel k Konyasporju, nekdanji brazilski reprezentant Sandro je novi član Beneventa, Francoz Jeremy Menez se je odpravil v Mehiko k Americi, pogodbo s turškim klubom pa je prekinil njegov rojak Samir Nasri, ki pri 30 letih išče novega delodajalca.

  • 14:48

    Nov angleški rekord

    Angleški klubi so po rekordnem nakupu Arsenala, ko so za Pierre-Emericka Aubameyanga plačali 63,75 milijona evrov, v tem zimskem prestopnem roku za nakup igralcev porabili že 370 milijonov evrov. To je novi rekord, kar zadeva zimske nakupe.

  • 14:37

    Kaj nas še čaka?

    Ura je odbila 14.30. Nemški klubi imajo za prestopne aktivnosti na voljo le še tri ure in pol, večina preostalih, med njimi so tudi angleški, italijanski, francoski in španski, pa lahko trgujejo do konca dneva. Kaj nas še čaka?

    Na Otoku napovedujejo, da bo Belgijec Michy Batshuayi (Chelsea), ki že opravlja zdravniški pregled v Dortmund, kot posojeni napadalec modrih kmalu sklenil sodelovanje z Borussio. Olivier Giroud (Arsenal) naj bi se pridružil Chelseaju, Lucas Moura (PSG) pa Tottenhamu.

    Pod vprašajem sta prestopa dveh Alžircev, ki branita barve lisic (Leicester City). Manchester City za Riyada Mahreza ponuja kar 65 milijonov evrov, a je nakup pod velikim vprašajem, Islam Slimani pa je še vedno na seznamu želja Newcastla.

  • 13:47

    Werder kupil Rashico

    URADNO: Kosovski reprezentant Milot Rashica bo kariero nadaljeval v nemški bundesligi. Zapušča Vitesse, kjer je sodeloval s slovenskim napadalcem Timom Matavžem. Seli se v Bremen, kjer bo branil barve Werderja, ki je zanj plačal devet milijonov evrov.

  • 13:34

    Nemec najdražji vseh časov

    URADNO:  Danes je velik dan za Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang je postal najdražja okrepitev v zgodovini kluba, 29-letni Nemec Mesut Özil pa igralec z najvišjimi prejemki.

    Nemški reprezentant s turškimi koreninami je podaljšal pogodbo s topničarji do poletja 2021, vodstvo kluba pa mu je za nagrado omogočilo, da bo na teden zaslužil skoraj 400 tisoč evrov (350 tisoč funtov). To je z naskokom največji zaslužek, kar ga je kdajkoli prejel nogometaš Arsenala. Če Özil ne bi podaljšal pogodbe, bi poleti zapustil klub brez odškodnine, saj bi mu potekla pogodba z Londončani.

  • 13:16

    Kabha podpisal za Hapoel

    URADNO: Slovenski prvak Maribor je ostal brez izraelskega reprezentanta Marwana Kabhe. Zvezni igralec se seli v domovino, kjer je za štiri leta in pol sklenil pogodbo z izraelskim prvakom Hapoelom Be'er Shevo, ki so ga vijolice izločile v play-offu lige prvakov in se prebile v skupinski del lige prvakov. Mariborski klub je 26-letnemu igralcu, ki si je z nastopi v zvezni vrsti slovenskega prvaka prislužil vpoklic v reprezentanco Izraela, je zaželel veliko sreče na novi poti.

  • 12:27

    Arsenal kupil Aubameyanga

    URADNO: Eden izmed vrhuncev, morda tudi največji prestop zadnjega dneva zimskega prestopnega roka, je že potrjen. Arsenal je ponosno sporočil, da je sklenil dogovor z napadalcem Pierre-Emerickom Aubameyanogom. 28-letni reprezentant Gabona se je v prejšnjih letih z odličnimi predstavami za Borussio Dortmund prebil v krog najbolj cenjenih napadalcev na svetu.

    Topničarji so zanj (brez bonusov) odšteli 63,75 milijona evrov in postavili nov klubski rekord. Afričan je bil skoraj deset milijonov evrov dražji od prejšnjega rekorderja Francoza Alexandra Lacazetta, ki je tako dobil novega stanovskega kolega v konici napada.

    Več o rekordnem nakupu Aubameyanga ...

  • 12:18

    Domžale ostale brez dveh

    URADNO: Še novica iz Slovenije. Domžalski klub je sporočil, da je prekinil sodelovanje z dvema nogometašema. Mesto ob Kamniški Bistrici zapuščata Faruk Gačan (BiH) in Domen Jugovar, ki sta v Domžale prišla lani poleti, a se nato nista dokazala strokovnemu vodstvu v tej meri, da bi na igrišču prebila želeno število minut.

    "Faruku in Domnu se iskreno zahvaljujemo za njun trud in doprinos k rezultatom našega kluba, v nadaljevanju karier pa jima želimo obilo uspehov in športne sreče," sporočajo Domžalčani, ki so v zadnji pripravljalni tekmi premagali slovaški Ružomberok.

    Zimski prestopni rok se bo za slovenske klube sicer končal 15. februarja.

  • 12:03

    Belec novi vratar Chieva?

    GOVORICA: Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec bi lahko danes zamenjal klub. Več italijanskih medijev ga povezuje s selitvijo v Verono, kjer bi branil barve Chieva in se pridružil rojakoma Valterju Birsi in Boštjanu Cesarju. Štajerec je na Apeninskem polotoku branil že za štiri klube (Inter, Crotone, Carpi in Benevento).

  • 11:51

    Srb se vrača v Bruselj

    Srbski reprezentančni napadalec Aleksandar Mitrović je v želji, da bi dvignil tekmovalno formo pred začetkom SP 2018 v Rusiji, zapustil Newcastle. Sezono bo po poročanju Sky Sports kot posojen igralec srak nadaljeval pri Anderlechtu, pri katerem je navduševal med letoma 2013 in 2015. Zanj so se zanimali tudi nekateri francoski klubi. Newcastle razmišlja o tem, da bi tik pred zdajci konkurenco v konici napada okrepil z Alžircem Islamom Slimanijem (Leicester City).

  • 11:45

    Senegalec pri Stoke Cityju

    Stoke City je vedno bližje sklenitvi sodelovanja s senegalskim reprezentantom. Zvezni igralec Badou Ndiaye zapušča Galatasaray, angleški prvoligaš pa je zanj pripravljen plačati 18 milijonov evrov. Afričan je že opravil zdravstveni pregled pri "lončarjih", tako da se v kratkem pričakuje uradna potrditev odmevnega nakupa.

    Galatasaray bi lahko postal bogatejši za Japonca Yuta Nagatoma (Inter), ki bi ga nekdanji evropski prvak do konca sezone posodil turškemu velikanu.

  • 11:39

    Özil navdušen nad prihodom

    GOVORICA: Po velikem razočaranju, porazu pri Swanseaju (1:3), komaj šestem mestu na lestvici in vedno večjem nezadovoljstvu navijačev s trenerskim delom "nezamenljivega" Arsena Wengerja, so nad štadionom Emirates vendarle posijali bolj vedri žarki.

    Aubameyang Borussia | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Prihod Pierre-Emericka Aubameyanga je vse bližje. Topničarjem se mudi, saj se v Nemčiji zadnji dan prestopnega roka izteče že ob 18. uri. Prihod Gabonca je spravil v dobro voljo Nemca Mesuta Özila, ki je sodelovanje z Arsenalom pripravljen podaljšati za tri leta.

  • 11:33

    Batshuayi odhaja v Nemčijo

    Dogaja se na polno. Dogovor med tremi klubi (Borussia Dortmund, Arsenal in Chelsea), ki bi poskrbel za trojno menjavo, je vedno bližje. Rumeno-črni odpirajo vrata belgijskemu napadalcu Michyju Batshuayiju, ki je v zadnjih dveh letih za modre odigral 53 tekem in dosegel 19 zadetkov. Na Stamford Bridgeu ga bo, kot kaže, nadomestil Francoz Olivier Giroud, Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang pa se bo danes predstavil kot novi napadalec Arsenala.

  • 11:13

    Napoli snubi Nizozemca

    GOVORICA: Zadnji dan prestopnega roka skuša ekipo okrepiti tudi vodilni italijanski prvoligaš Napoli. Zanima se za Nizozemca Davyja Klaasna, ki se je lani iz Ajaxa odpravil k Evertonu, kjer pa ni preveč zadovoljen z igrami in klubskim statusom. O možnosti, da bi se pridružil Neapeljčanom, poroča italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport.

  • 10:50

    Mehmedi okrepil Wolfsburg

    URADNO: Švicarski reprezentant Admir Mehmedi, ki pri Bayerju iz Leverkusna ni bil zadovoljen z igralno minutažo, se je preselil v Wolfsburg. Pogodbo z zeleno-belimi je sklenil do poletja 2022, Bayer pa je zaslužil osem milijonov evrov.

  • 10:33

    Preobrat v Dortmundu

    Borussia Dortmund bo obdržala Andreja Schürrleja. Nemški reprezentant, ki je v tej sezoni v bundesligi zbral le dva nastopa, ostaja na Westfalnu. Zanj so se zanimali številni otoški klubi (Newcastle, WBA, Swansea City), najbližje je bil selitvi v Wales k Swansea Cityju, a bo, kot kaže, ostal član rumeno-črnih. V torek se je namreč na treningu poškodoval ukrajinski napadalec Andrej Jarmolenko. Strokovno vodstvo Borussie ničesar noče prepustiti naključju, zato bo nekdanji zvezdnik Chelseaja in Wolfsburga ostal v Dortmundu.

    Njegov donedavni soigralec Pierre-Emerick Aubameyang je vse bližje sklenitvi dogovora z Arsenalom. Otoški mediji že poročajo, da v Londonu opravlja zdravniški pregled.

  • 10:20

    Barcelona ponuja 30 milijonov

    Barcelona se zanima za obetavnega 21-letnega zveznega igralca Gremia Arthurja Henriqueja, za katerega ponuja 30 milijonov evrov. Če bi sklenila dogovor z znamenitim brazilskim klubom, aktualnim južnoameriškim prvakom, bi se Arthur preselil na Camp Nou po koncu sezone 2016.

    Gremio želi za mladega brazilskega reprezentanta iztržiti vsaj 36 milijonov evrov, tako da kluba še nista našla skupnega jezika. Gremio je tudi izrazil željo, da bi Arthur klubu iz Porto Alegreja pomagal do decembra 2018, šele nato pa bi odšel v Evropo. Za podoben korak se je odločil Manchester City, ko je od Palmeirasa kupil napadalca Gabriela Jesusa.

  • 09:31

    Moura odhaja, Neymar žalosten

    Ni še uradno, a bo zelo kmalu. Brazilec Lucas Moura se seli k Tottenhamu. Dogovor je več ali manj že sklenjen. Zvezni igralec, ki je pri PSG izgubil mesto v začetni postavi, je že opravil fotografiranje v novem dresu, javnosti pa ga bodo dokončno predstavili  v popoldanskih urah.

    Odhod Moure je v slabo voljo spravil rojaka Neymarja. Najdražji nogometaš na svetu, ki se je v zadnjem poletnem prestopnem roku iz Barcelone preselil v Pariz za 222 milijonov evrov, je na Parku princev ostal brez prijatelja. "Žalosten sem, saj odhaja moj prijatelj, zelo kakovosten igralec. Igral je premalo. Lahko bi dobil več priložnosti pri PSG, a nisem lastnik kluba. Če bi vprašali mene, ne bi smel nikoli zapustiti PSG. To je nepravično. Upam, da bo v novem klubu dosegel veliko zadetkov in se vrnil v brazilsko reprezentanco. Želim mu vse najboljše," je po torkovi zmagi nad Rennesom povedal Neymar.

  • 09:23

    O Janu Oblaku šele poleti

    Veliko se govori o Janu Oblaku, ki je v začetku leta postal vratar z največjo tržno vrednostjo v zgodovini svetovnega nogometa. Ni skrivnost, da si ga želita PSG in Liverpool. Prepričati ga bosta skušala poleti, do takrat pa bo Škofjeločan branil za Atletico. Njegova odkupna klavzula v pogodbi znaša 100 milijonov evrov. Če bi zapustil rdeče-bele, bi poskrbel za največji vratarski prestop v zgodovini.

  • 09:07

    Kabha zapušča Maribor

    V Izraelu se danes konča zimski prestopni rok že ob 19. uri. To je pomembno zaradi izraelskega reprezentanta Marwana Kabho, ki z vijolicami ni odpotoval v Turčijo in želi zapustiti Maribor. Zanj se zanimajo domači klubi, najbolj prvak Hapoel Be'er Sheva.

    Mariborčani so v torek odigrali prvo pripravljalno tekmo v Beleku in remizirali z Vojvodino iz Novega Sada (2:2). Kako so se letos izkazali prvoligaški klubi na pripravljalnih tekmah? Preverite vse rezultate. 

  • 09:00

    Roma se zanima za Blinda

    GOVORICA: Roma se po poročanju Sky Italia zanima za nizozemskega reprezentančnega branilca Daleyja Blinda (Manchester United). Bo Jose Mourinho zadnji dan prestopnega roka ostal brez sina nekdanjega nizozemskega reprezentanta in selektorja Dannyja Blinda?

  • 08:49

    Hazard v Manchester?

    GOVORICA: Ni aktualno za ta prestopni rok, lahko pa bi se zgodilo poleti. Angleški časnik Sunday Mirror poroča o tem, da se Manchester City zanima za Belgijca Edena Hazarda (Chelsea), za katerega namerava londonskemu klubu ponuditi 150 milijonov evrov! O Belgijcu resno razmišljajo tudi pri madridskem Realu …

  • 08:33

    Eto'o se je pridružil Skubicu

    URADNO: Eden najboljših afriških napadalcev vseh časov Samuel Eto'o je sklenil dogovor s turškim prvoligaškim klubom Konyaspor. Izkušeni as iz Kameruna, ki je v karieri blestel v dresih Barcelone, Interja in Chelseaja, je star 36 let.

    S Konyasporjem, pri katerem se dokazuje slovenski reprezentant Nejc Skubic, je podpisal pogodbo za dve leti in pol. Pred tem je skoraj tri leta branil barve Antalyasporja, pri katerem je občasno opravljal tudi vlogo začasnega trenerja. Eto'o je v novi klub prišel brez odškodnine, danes pa ga bodo predstavlili navijačem.

  • 08:20

    Roman Bezjak zapušča Nemčijo

    V tem zimskem prestopnem roku je novega delodajalca našlo ogromno slovenskih reprezentantov. Tako aktualnih in občasnih kot tudi nekdanjih. Novi klub so našli Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Robert Berić, Andraž Šporar, Dejan Lazarević, Andraž Struna, Dejan Trajkovski, Matej Palčič, Jan Mlakar ...

    Eden zadnjih, ki bi lahko zamenjal klub, je napadalec Roman Bezjak. Zanj se zelo resno zanimajo na Poljskem, zlasti pri klubu Jagiellonia Bialystok, pri katerem že igrata dva slovenska legionarja (Nemanja Mitrović in Dejan Lazarević).

  • 08:19

    Bartra se je vrnil v Španijo

    URADNO: Branilec Marc Bartra se je preselil v Sevillo. Ne bo več igral za Borussio Dortmund, ampak za Betis, ki je za nekdanjega branilca Barcelone odštel 10,5 milijona evrov.

    Pri mestnem tekmecu Sevilli, ki se je v jesenskem delu v ligi prvakov merila z Mariborom, bo kot posojeni nogometaš Evertona igral tudi Španec Sandro Ramirez. S Sevillo se je dogovarjal tudi hrvaški reprezentant Marcelo Brozović, ki si pri Interju deli slačilnico s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem. Zanj se je osebno zavzel trener Andaluzijcev Vincenzo Montella.

  • 08:16

    Guardiola želi tudi Mahreza

    Vodilni angleški klub namerava v tem prestopnem roku okrepiti zvezno vrsto. Zanima se za Alžirca Riyada Mahreza, za katerega je pripravljen Leicester Cityju odšteti 65 milijonov evrov. Lisice so za zdaj zavrnile dve ponudbi. Bodo prižgale zeleno luč tretji, s katero bi si napolnile klubsko blagajno? Nekdanji afriški nogometaš leta (2016) je zelo cenjen, Josep Guardiola pa bi ga rad videl v klubu, saj bo moral poldrugi mesec igrati brez poškodovanega Nemca Leroya Saneja. Alžirec bi lahko spomladi za City brez težav zaigral tudi v ligi prvakov.

  • 08:14

    Chelsea kupil Brazilca

    URADNO: Chelsea je bil predzadnji dan prestopnega roka zelo aktiven. Poleg Girouda, o usodi katerega bo po besedah Arsena Wengerja več jasnega danes zjutraj, je okrepil tudi obrambno vrsto. Iz Rome je za 20 milijonov evrov prišel 23-letni Brazilec Emerson Palmieri. Z angleškimi prvaki je sklenil pogodbo do poletja 2022 in, tako je dejal ob prihodu v London, uresničil sanje.

  • 08:12

    Aubameyang pred vrati Arsenala

    Arsenal bo zadnji dan zimskega prestopnega roka najverjetneje prevetril napad. Francoz Olivier Giroud, ki je bil v tej sezoni obsojen na drobtinice, se po bolečem porazu pri Swanseaju (1:3), kot kaže, seli k mestnemu sosedu Chelseaju. Čim več želi igrati in ohraniti položaj v reprezentanci, ki bo poleti v Rusiji ena izmed glavnih favoritinj za osvojitev svetovnega naslova. Modri naj bi zanj plačali 20,5 milijona evrov, nov klub pa si lahko tako poišče Belgijec Michy Batshuayi. Če bo odšel k dortmundski Borussii, bi se tega razveselili navijači Arsenala.

    Danes se tako obeta zgodovinski dan za topničarje, saj se odpira možnost, da bi se na štadion Emirates iz Dortmunda preselil Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang. Če bo Arsenal sprejel pogoje rumeno-črnih, bo za Afričana, ki je že v Londonu, plačal okrog 65 milijonov evrov, kar bi bil nov klubski rekord. Toliko denarja Arsenal, ki ga že več kot 20 let vodi Arsene Wenger, v tem trenutku pa je v prvenstvu šele na šestem mestu, ni zapravil še za nobenega novinca.

  • 08:10

    City plačal 65 milijonov evrov

    URADNO: Kaj je prineslo dogajanje na nogometni tržnici v torek? Manchester City je okrepil obrambno vrsto. Iz Athletica je pripeljal Francoza Aymerica Laporteja in baskovskemu klubu plačal kar 65 milijonov klubov. Rdeče-beli so polovico pridobljenih sredstev nakazali Real Sociedadu in sosedom za 32 milijonov evrov, toliko je znašala njegova odkupna klavzula, speljali branilca Iniga Martineza.

Pierre-Emerick Aubameyang je poskrbel za najodmevnejši prestop zadnjega dne zimske nogometne tržnice. | Foto: Getty Images Pierre-Emerick Aubameyang je poskrbel za najodmevnejši prestop zadnjega dne zimske nogometne tržnice. Foto: Getty Images

Ključni poudarki zadnjega dne zimske tržnice:

  • Rekorder zimske nogometne tržnice 2017 je pričakovano ostal Philippe Coutinho, za katerega je Barcelona Liverpoolu v začetku meseca odštela kar 120 milijonov evrov. Letošnjo zimo je zaznamoval tudi posel Arsenala in Manchester Uniteda, ki sta si izmenjala zvezdnika Alexisa Sancheza in Henrikha Mkhitaryana.

  • Zadnji dan je najgloblje v žep segel Arsenal, ki je za zvezdnika Borussie Dortmunda Pierre-Emericka Aubameyanga odštel najvišjo odškodnino v zgodovini kluba, Gabonca je plačal 63,7 milijona evrov. Ob tem so se Londončani razveselili še novice o podaljšanju pogodbe Nemca Mesuta Özila, ki bi mu prejšnja pogodba potekla po koncu sezone. Podaljšal je do leta 2021 in s 400 tisoč evri tedenske plače postal najbolje plačani nogometaš Arsenala v zgodovini.

  • Borussia Dortmund je zamenjavo za Aubameyanga našla v Belgijcu Michyju Batshuayiju, ki je v Dortmund prišel iz Chelseaja kot posojeni nogometaš do konca sezone. Chelsea je mladega napadalca, ki je dobival malo priložnosti, a zabil kar nekaj golov, na Stamford Bridgeu zamenjal z izkušenim Francozom Olivierjem Giroudom, ki je za 20 milijonov evrov prišel iz Arsenala.

  • Brazilski zvezdnik Lucas Moura, ki velja za enega najboljših driblerjev na svetu, je po letih igranja za PSG Pariz zamenjal za London, podpisal je pogodbo s Tottenhamom, ki je zanj odštel 28 milijonov evrov. Brazilski reprezentant je bil zagotovo navdušen nad tekmo, ki si jo je ogledal takoj po podpisu pogodbe. Njegov Tottenham je v angleški premier ligi povsem nadigral Manchester United in ga premagal z 2:0.

  • Od slovenskih reprezentantov se je selil samo drugi reprezentančni vratar Vid Belec, ki je iz zadnjeuvrščenega italijanskega prvoligaša Beneventa kot posojeni nogometaš do konca sezone odšel v veliko bolj priznan klub Sampdorio iz Genove.

  • Iz slovenskega nogometnega prostora je prišla tudi pomembna vest iz tabora Maribora, ki je pričakovano izgubil enega snovalcev evropskih uspehov v tej sezoni, izraelskega vezista Marwana Kabho, ki se je vrnil v Izrael.

  • Omeniti velja še odmevna prestopa iz Turčije, kjer sta dva slovenska reprezentanta dobila zvezdniška soigralca. Nejc Skubic bo po novem v Konyasporu igral z enim najboljših afriških nogometašev v zgodovini, Samuelom Eto'ojem. Rajko Rotman si bo pri Götzepeju garderobo delil z nekdanjim zvezdnikom Chelseaja Dembo Bajem.

Zimski prestopi v sezoni 2017/18, visoki vsaj 20 milijonov evrov:

Nogometaš (država) Prejšnji klub Novi klub Vrednost prestopa
Philippe Coutinho (Brazilija) Liverpool (Ang) Barcelona (Špa) 120
Virgil van Dijk (Nizozemska) Southampton (Ang) Liverpool (Ang) 78,8
Diego Costa (Brazilija/Španija) Chelsea (Ang) Atletico Madrid (Špa) 66
Aymeric Laporte (Francija) Athletic Bilbao (Špa) Manchester City (Ang) 65
Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) Borussia Dortmund (Nem) Arsenal (Ang) 63,7
Cedric Bakambu (DR Kongo) Villarreal (Špa) Beijing Sinobo Guoan (Kit) 40
Inigo Martinez (Španija) Real Sociedad (Špa) Athletic Bilbao (Špa) 32
Lucas Moura (Brazilija) PSG (Fra) Tottenham (Ang) 28,4
Andre Ayew (Gana) West Ham United (Ang) Swansea (Ang) 22,8
Theo Walcott (Anglija) Arsenal (Ang) Everton (Ang) 22,5
Guido Carrillo (Argentina) Monaco (Fra) Southampton (Ang) 22
Cenk Tosun (Turčija) Bešiktaš (Tur) Everton (Ang) 22
Manuel Akanji (Švica) Basel (Švi) Borussia Dortmund (Nem) 21,5
Pietro Pellegri (Italija) Genoa (Ita) Monaco (Fra) 21
Emerson Palmieri (Brazilija) Roma (Ita) Chelsea (Ang) 20

*Po podatkih Transfermarkt. 

Ne spreglejte