Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 19.35

8 let

VIDEO: SiOL POKAL že na začetku navdušil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi v seriji malonogometnih turnirjev SiOL POKAL je za nami. Prvi junaki prihajajo iz koprske ekipe Plejo, ki so pokazali zavidljivo raven nogometnega znanja.

V soboto in nedeljo je bilo v Kopru živahno. Čeprav vreme ni bilo najboljše, je 15 ekip, ki so sodelovale na prvem turnirju v organizaciji Telekoma Slovenije, priredilo kopico zanimivih, tudi zelo atraktivnih tekem. V soboto so bile na sporedu tekme predtekmovanja, iz štirih skupin se je v nadaljnje tekmovanje prebilo osem ekip, potem sta sledila polfinalna obračuna, tekma za tretje mesto in veliki finale z zaključkom nekje zgodaj popoldne. Ob sončnem, a zelo vetrovnem vremenu, si je finalno tekmo ogledalo približno 150 gledalcev, ki so z zanimanjem spremljali, kaj imajo na igrišču za povedati igralci obeh ekip. Finalista sta bila ekipa Plejo, ki je do finala prišla s štirimi zmagami in impresivno gol razliko 25:7, in ŠD Log-Zaplana, ki je na poti do finala štirikrat zmagala in enkrat tudi izgubila, a pokazala izjemno učinkovitost. Na petih tekmah je zabila kar neverjetnih 51 golov.

V finalu je bila boljša ekipa Pleja, ki je hitro prešla v vodstvo z 2:0 po dveh golih iz prekinitev. Po znižanju izida na 2:1 po pravcatem evrogolu se je zdelo, da se tekma morda zasuče v drugo smer, a so igralci ekipe Pleja, ki so pokazali visoko raven nogometnega znanja in tudi uigranosti, hitro razblinili dvome o zmagovalcu in se ob koncu veselili zmage s 5:2. Finalna tekma je kljub močnemu tekmovalnemu naboju minila v lepem vzdušju in ob športni igri. Zmagovalci so prejeli velik pokal, prav tako bodo deležni ugodne finančne nagrade, predvsem pa se bodo lahko na finalnem turnirju potegovali za glavno nagrado – odhod na finale lige prvakov, ki bo prihodnje leto v Lizboni. Za vsakega nogometnega navdušenca zelo mikavna nagrada, ni kaj. Iz vrst ekipe Pleja prihaja tudi najboljši igralec turnirja, ki je bil zmage zelo vesel.

''Vse ekipe pozivam, da se prijavijo na turnirje. Vredno je sodelovati, zelo lepo pa se je tudi družiti s sotekmovalci,'' je po tekmi z nasmehom na obrazu povedal Valdi Lakošeljac, ki ni pozabil niti na humanitarno noto tekmovanja (organizatorji bodo omogočili organizacijo nogometnega tabora za mlade varovance Botrstva). ''Takih projektov je premalo, zato smo lahko vsakega veseli. Družinam, ki potrebujejo pomoč, je treba pomagati,'' je še povedal igralec, ki je bil prvo ime tokratnega turnirja.

Vsi skupaj za otroke

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je do besede prišel tudi predstavnik Telekoma Slovenije, ki je omogočil tokratni dogodek in bo stal tudi za vsemi preostalimi turnirji, ki so pred nami. ''Projekt se je odlično začel. Že današnje tekmovanje je potrdilo, da smo se pravilno odločili, da podpremo SiOL POKAL. Tekmovanje je bilo zanimivo, vsi smo lahko uživali,'' je dejal Simon Furlan, direktor Sektorja za marketing pri Telekom Slovenije in dodal: ''V našem podjetju smo zelo prisotni v športu, predvsem v nogometu. S to akcijo le nadaljujemo s tem, kar že delamo.''

Vseskozi je bil ob igrišču prisoten tudi Marinko Galić, nekdanji nezamenljivi član zlate generacije slovenskega nogometa, ki je pod vodstvom Srečka Katanca pred dobrim desetletjem pisala pravljične zgodbe na nogometnih zelenicah po vsem svetu. Nekdanji nogometaš Maribora, sicer rojen v Kopru, je namreč ambasador tekmovanja. ''Vsi, ki smo tukaj prisotni, to delamo z veseljem, saj gre za dogodek humanitarnega pomena. Ko je tako, se vsak rad odzove brez kakršnegakoli pomisleka. Nisem razmišljal niti minute, ko so me poklicali. Takoj sem privolil. Celoten turnir je namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin. Da jim omogočimo vsaj delček brezskrbnega poletja, ki si ga bodo zapomnili za celo življenje,'' je povedal Galić.

Ko gre za humanitarne akcije, je pogosto zraven tudi Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Tudi tokrat je bila. ''SiOL POKAL otrokom ponuja druženje, strokovno pomoč pri igranju nogometa in srečevanje z nogometaši, znanimi osebnostmi, s katerimi nimajo otroci brez enakih možnosti nobene priložnosti za srečanje. Res veliko pomeni, da otrokom sporočamo: mar nam je za vas in zato smo danes z vami, pomagali vam bomo. V Sloveniji je namreč vse več otrok, ki živijo v revščini, socialni izključenosti. Nogomet je od nekdaj združeval Slovence, zakaj jih ne bi tudi tokrat, v dobrem. Vtis prvega dne mi je potrdil, da se imajo odlično tudi tisti, ki igrajo nogomet, krepijo zdravje, se družijo, naredijo veliko za okolico in hkrati tudi veliko za otroke,'' se je razgovorila ženska z velikim srcem za otroke, ki JE bila pred kratkim imenovana za Slovenko leta. Dobrodelnost je stalni spremljevalec njenega življenja, zato ne čudi, da se je tudi tokrat z veseljem odzvala.

Pred nami še enajst regionalnih turnirjev

Tako, prvi turnir je za nami. Minil je brez večjih porodnih krčev, ob dobrem nogometu, številčni zasedbi, dobrodelnosti in v sproščenem vzdušju. Zdaj jih je pred nami še enajst regionalnih. Prvi že ta konec tedna v Krškem. Vsi, ki radi igrate nogomet, morate biti zraven. Prijavite se, ne bo vam žal!

Ne spreglejte