Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
14.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Smrkci Marinko Galić

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 14.17

7 let, 12 mesecev

Smrkci na finalu lige prvakov v Lizboni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Veliki finale SiOL POKAL-a, največjega vseslovenskega malonogometnega turnirja, je v soboto poskrbel za 12-urno nepozabno urbano športno zabavo za vse generacije in odločil o velikem zmagovalcu.

Na finalnem turnirju so se na Kongresnem trgu v Ljubljani pomerile najboljše ekipe 11 turnirjev iz krajev po vsej Sloveniji. Ekipa Smrkci iz Celja je v finalu z veliko prednostjo (9:2) premagala ekipo Plejo iz Kopra, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Prleki s Ptuja. Najboljši strelec turnirja in finalne tekme je postal kapetan Smrkcev, Dejan Kos, najboljši igralec pa Sandro Hodžič iz Pleja.

Veselje Smrkcev ob zaključku šestmesečnega tekmovanja rekreativnih igralcev malega nogometa je bilo neizmerno, k zmagi pa so zagotovo pripomogli tudi njihovi številčni navijači. Smrkci tako zasluženo odhajajo na ogled finala lige prvakov 2014 v Lizbono.

Kapetan Smrkcev in najboljši strelec, Dejan Kos, je po tekmi dejal: "Na SiOL POKAL smo se prijavili, ker imamo radi nogomet, ker so nagrade zelo lepe in ker smo želeli doživeti vzdušje tega turnirja. Zdaj smo zmagali in gremo s prijatelji na finale UEFA lige prvakov v Lizbono. Pravzaprav še nismo dobro dojeli, kaj smo dosegli." Smrkcem, ki so med sabo veliki prijatelji, največ pomeni druženje. To pa je po mnenju Kosa pomembno prispevalo tudi k zmagi na SiOL POKAL-u, saj je ekipa zelo dobro uigrana. K zmagi Smrkcev so pripomogli tudi njihovi navijači, ki se jim je Kos še posebej zahvalil: "Tako v Celju kot na finalu v Ljubljani so nas močno podpirali naši navijači, ki so nas ponesli do zmage. Ko smo izgubljali, so nas podprli in to je bil ključ do uspeha."

Simon Todorovič, sodnik na finalu SiOL POKAL-a, je bil s celotnim turnirjem in finalom zelo zadovoljen. "Turnir je bil izveden na zavidljivo visoki ravni z več kot dobrimi ekipami. Top turnir torej. Finalne tekme so pokazale razlike med ekipami, posebej v kondiciji, tehničnem znanju in prilagojenosti terenu. V finalu pa sta se borili dve izjemno dobri ekipi in zasluženo je zmagala najboljša. Ker sta bili ekipi dokaj izenačeni, so o zmagi odločale malenkosti; Smrkci so povedli predvsem zaradi srca," je še pripomnil Todorovič.

Podobno meni tudi Marinko Galić, ambasador SiOL POKAL-a, ki je spremljal vse finalne tekme od četrtfinala dalje. Po tihem je stavil na Smrkce že po turnirju v Celju, kjer je spremljal finalno tekmo. "Zaključek turnirja je bil fenomenalen. Vse je potekalo v vzdušju fair playa," je finale komentiral nekdanji slovenski reprezentant in libero znamenite Katančeve zlate generacije. "Najpomembneje pa je, da smo vsi skupaj pomagali organizirati nepozabne poletne počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin," je dodal.

Zadovoljni so tudi partnerji, podpornik in organizatorji tekmovanja, saj je bil finale SiOL POKAL-a odlično obiskan. Tribuna je bila polna do jutranjih ur pa do konca tekmovanja. Navijači iz vseh koncev Slovenije, ki so prišli podpret svoje favorite, so lahko uživali tudi v spremljevalnem programu ob igrišču. Tekme so popestrili nastopi Zmajčic in Mladinske Hip-hop skupine plesne šole Kazina ter revijalni tekmi nogometnih podmladkov (NK Črnuče in Športno društvo Galić), ekipe estradnikov "Humane zvezdice" in mladih nogometašic iz NK Krim.

Najmlajši obiskovalci dogodka so se zabavali in ustvarjali v otroškem kotičku ter se sladkali s palačinkami. SiOL POKAL je poskrbel za nepozabno urbano zabavo za vse generacije, in pokazal, da tudi mali nogomet povezuje ljudi.

Ne spreglejte