Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2017,
18.44

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

5

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija naj gol

Nedelja, 5. 11. 2017, 18.44

6 let, 5 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 15. krog

Olimpija se je namučila, da je na vrhu ujela Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

5

Nik Kapun | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V zadnji tekmi 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Olimpije v Stožicah z 1:0 premagali zadnjeuvrščeni Ankaran in se na vrhu lestvice spet izenačili z Mariborom, ki je v soboto s 5:0 zmagal v Krškem. Kapetan prvakov Marcos Tavares je dosegel tri gole in je zdaj že pri 128 golih v najmočnejši slovenski ligi

Olimpija je imela proti Ankaranu precej težav, čeprav se sprva ni zdelo, da bo tako. Ljubljančani so do vodstva namreč prišli že v šesti minuti, ko je zadel Nik Kapun. Ko se je zdelo, da bo morda, podobno kot Maribor dan pred tem, napolnila mrežo nasprotnika, je izid do konca tekme ostal nespremenjen.

Zmaji so v tej sezoni še neporaženi, v kratkem pa jih čaka pestra trilogija večnih derbijev. Z vijolicami se bo v tem mesecu pomerila dvakrat v pokalu (11. in 29.), enkrat pa bo dvoboj štel za prvenstvene točke. To bo 17. novembra v Ljudskem vrtu.

Tavares diha za ovratnik Škaperju

Rekord Štefana Škaperja je ogrožen. | Foto: Sportal Rekord Štefana Škaperja je ogrožen. Foto: Sportal Vijolice so v Posavju poskrbele za visoko zmago. V sredo so na Anfieldu v ligi prvakov izgubile proti Liverpoolu z 0:3, tri dni pozneje pa na štadionu Matije Gubca napolnile mrežo zasedbi, ki jo vodi nekdanji kapetan NK Maribor Stipe Balajić.

Strateg Maribora Darko Milanič je premešal postavo in dal priložnost tudi tistim, ki na gostovanju v Liverpoolu niso igrali osrednje vloge. Kapetan Marcos Tavares se je izkazal z dvema hitrima zadetkoma, v 13. minuti je rezultat na 3:0 povišal branilec Aleksander Rajčević

Tavares je zadel v polno tudi na začetku drugega polčasa in se s hat-trickom na večni lestvici strelcev 1. SNL povsem približal rekorderju Štefanu Škaperju. Osem minut pred koncem je v polno še enkrat zadel Rajčević, tako da je v Posavju odjeknila petarda.

Maribor je na lestvici z odigrano tekmo več ušel Olimpiji na tri točke razlike.

Večna lestvica strelcev 1. SNL:

1. Štefan Škaper 130
2. Marcos Tavares 128
3. Kliton Bozgo 109
...

Celjani na krilih posojenega napadalca Rijeke

Prvoligaški maraton se je v 15. krogu v petek začel v knežjem mestu. Celjani so na štadionu Z'Dežele gostili sosede iz Velenja in po zaslugi dveh zadetkov Filipa Dangubića prišli do četrte zmage v sezoni. Nekdanji ostrostrelec Krškega je oba zadetka dosegel že v prvem delu, Rudarju pa je v drugem polčasu uspelo pred Edina Junuzovića doseči le častni zadetek. 



Triglav presenetil vrtnice, Domžalčani zmagali na Štajerskem

Matej Poplatnik, kralj drugoligaških strelcev v sezoni 2016/17, je v Novi Gorici dosegel dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Matej Poplatnik, kralj drugoligaških strelcev v sezoni 2016/17, je v Novi Gorici dosegel dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar Sobotno prvoligaško dogajanje se je začelo v Novi Gorici, kjer je Triglav poskrbel za veliko presenečenje. S 3:0 je premagal Gorico, ki jo je dobro spoznal v četrtfinalu pokala Slovenije. Tam so več pokazale vrtnice, ki so bile favoritinje v soboto, a so jim Kranjčani prekrižali načrte. V drugem polčasu so na krilih dvakratnega strelca Mateja Poplatnika poskrbeli za visoko zmago, s katero so zadnjeuvrščenemu Ankaranu ušli na štiri točke prednosti.

V Kidričevem je Domžale premagal Aluminij z 1:0 in poglobil rezultatsko krizo Kidričanov, ki so v 1. SNL padli na osmo mesto. Veliko bolj so lahko zadovoljni z dosežki v pokalu, kjer so se uvrstili med štiri najboljše.

Domžalčani so iz pokala, kjer so branili naslov, že izpadli, v prvenstvu pa ciljajo bistveno višje od zdajšnjega petega mesta. Po bolečem porazu proti Mariboru jih je v dobro voljo spravil Agim Ibraimi, ki je prejel registracijo za nastop v 1. SNL. Trener Simon Rožman mu je za začetek namenil 68 minut.

Domžalčani so morali prvo menjavo opraviti že po sedmih minutah, ko je po poškodbi gležnja igro zapustil prvi vratar Dejan Milić. Goste je v 80. minuti psrečil nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki je dosegel prvi zadetek, odkar se je vrnil v Domžale.

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 15 11 4 0 29:6 37
2. Maribor 15 11 4 0 28:8 37
3. Rudar  15 7 2 6 18:15 23
4. Domžale 15 6 4 5 30:16 22
5. Gorica 15 7 1 7 18:20 22
6. Celje 15 4 6 5 17:19 18
7. Krško 15 4 4 7 21:31 16
8. Aluminij 15 3 4 8 16:25 13
9. Triglav Kranj 15 2 5 8 14:27 11
10. Ankaran-Hrvatini 14 1 4 9 12:35 7

Najboljši strelci:

10 - Miljan Škrbić (Krško)
9 - Matej Poplatnik (Triglav)
7 - John Mary (Rudar)
6 - Ricardo Alves (Olimpija), Filip Dangubić (Celje), Rifet Kapić (Gorica), Jasmin Mešanović (Maribor)
5 - Petar Franjić (Domžale), Abbas Issah (Olimpija), Marcos Tavares (Maribor)
...

Najlepši zadetki 15. kroga:

Ne spreglejte