Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2017,
17.13

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Andraž Kirm Agim Ibraimi NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale

Sobota, 4. 11. 2017, 17.13

6 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Domžale

Ibraimi že prinaša srečo Domžalam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Simon Rožman | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0). Odločilni zadetek je dosegel nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm v 80. minuti. Na tekmi je prvič oblekel dres Domžal Makedonec Agim Ibraimi.

Dvoboj Aluminija in Domžal je nekaj pozornosti navlekel nase tudi zaradi prvega nastopa Agima Ibraimija v domžalskem dresu. Čeprav nova okrepitev še ni dala pričakovanega deleža, pa so njegovi soigralci v zadnjem delu tekme prišli do zmage in tako še naprej ostajajo neporaženi v (desetih) dvobojih s Kidričani, ki tako še naprej čakajo na 20. prvoligaško zmago. Domžale so s šesto zmago skočile na četrto mesto in imajo toliko točk kot peta Gorica, Aluminij pa ostaja osmi po osmem porazu.

Ibraimi prvič v rumenem dresu

Agim Ibraimi je zaradi težav s pridobitvijo registracijskega dovoljenja debitiral za Domžale šele nekaj mesecev po sklenitvi sodelovanja z rumenimi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Agim Ibraimi je zaradi težav s pridobitvijo registracijskega dovoljenja debitiral za Domžale šele nekaj mesecev po sklenitvi sodelovanja z rumenimi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po mirnejšem uvodu tekme je moral gostujoči trener Simon Rožman, ki je pogrešal kaznovanega branilca Tilna Klemenčiča, že v sedmi minuti v igro poslati rezervnega vratarja Ajdina Mulalića, ki je zamenjal Dejana Milića. Ta je moral z igrišča zaradi poškodbe gležnja.

Sicer pa Mulalić v prvem polčasu ni imel veliko dela, saj gostiteljem ni uspelo proti golu sprožiti niti enega resnejšega strela. Na drugi strani tudi z Ibraimijem okrepljeni Domžalčani niso predstavljali kakšne prave nevarnosti za tekmečeva vrata.

Izjema je bil prosti strel Jureta Balkovca v 37. minuti, ko je sprožil s 25 metrov, Luka Janžekovič pa je žogo dobil čez prečko. Tik pred koncem je s 25 metrov streljal še Senijad Ibričić, a meril previsoko.

V 58. minuti so proti tekmečevim vratom vendarle sprožili tudi domači, a je bil Dejan Petrović z 20 metrov premalo natančen. Takoj zatem so na drugi strani Domžalčani dosegli zadetek prek Ibričića, ki pa ga je sodnik upravičeno razveljavil zaradi prekrška Andraža Kirma nad Nemanjo Jakšićem.

Kirm odločil zmagovalca

Andraž Kirm je zatresel mrežo Aluminija v 80. minuti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Andraž Kirm je zatresel mrežo Aluminija v 80. minuti. Foto: Žiga Zupan/Sportida V 63. minuti se je sam pred Mulalićem znašel Marko Nunić, se odločil za strel z roba kazenskega prostora, toda žogo je slabo zadel, tako da je ta končala daleč mimo gola. Deset minut zatem je bilo spet malce bolj vroče pred vrati gostov, toda Ibrahimu Mensahu žoge z glavo ni uspelo preusmeriti v mrežo.

Zato pa je to v 80. minuti na drugi strani uspelo Kirmu. Ta je v mrežo poslal žogo, ki se je izmuznila Janžekoviću, potem ko je slednji pred tem preprečil strel Lovru Bizjaku. V 83. minuti je imel pri domačih novo priložnost Mensah, a znova žogo poslal mimo gola.

Aluminij bo v 16. krogu 18. novembra gostoval v Kranju, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Krško.

Ne spreglejte