Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2023,
22.45

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,54

Natisni članek

Bosna in Hercegovina Kvalifikacije za EP 2024 avstrijska nogometna reprezentanca Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Kvalifikacije za Euro 2024

Ponedeljek, 16. 10. 2023, 22.45

2 meseca, 3 tedne

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024, 8. KROG (PONEDELJEK)

Tekma v Bruslju zaradi streljanja prekinjena, Portugalci suvereni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,54
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je tokrat prispeval dva gola. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je tokrat prispeval dva gola.

Foto: Reuters

Na nogometnih zelenicah po Evropi je bilo znova pestro, žal pa se je zgodilo tudi nekaj tragičnega. Tekmo v Bruslju med Belgijo in Švedsko so zaradi dveh ubitih navijačev prekinili po prvem polčasu. Seznamu udeležencev Eura 2024, na katerem je poleg gostiteljev Nemcev zdaj sedem reprezentanc, se je danes pridružila še Avstrija. Zanimivo je bilo v Zenici, kjer je Bosna in Hercegovina gostila Portugalsko in izgubila z 0:5.

Jan Mlakar
Sportal Tiha mravljica Matjaža Keka

Kvalifikacije za Euro 2024, 8. krog:

Ponedeljek, 16. oktober:

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za Euro 2024, v katerih ji gre imenitno, saj po sedmih nastopih vodi v skupini H, za nove točke potegovala v torek v Belfastu proti Severni Irski, danes pa bodo na sporedu tekme v skupinah B, F in J.

Šokirani švedski navijači, potem ko so zvedeli, da so sredi Bruslja ubili dva švedska navijača. | Foto: Guliverimage Šokirani švedski navijači, potem ko so zvedeli, da so sredi Bruslja ubili dva švedska navijača. Foto: Guliverimage

V Bruslju zaradi tragičnega dogodka prekinili tekmo

Tekmo v Bruslju med Belgijo in Švedsko so prekinili po prvem polčasu. Razlog za to sta bila dva ubita švedska navijača sredi mesta. Švedi zaradi tega niso želeli nadaljevati tekme, belgijska reprezentanca pa se je s tem strinjala. Pred tem so tamkajšnji mediji poročali o dveh mrtvih navijačih, več pa naj bi jih bilo ranjenih.

Po poročanju AFP je s posnetka, ki ga je na spletni strani objavil časnik Het Laatste Nieuw, domnevni storilec v fluorescentno oranžnem jopiču streljal z avtomatskim orožjem in nato pobegnil s kraja dogodka. Napadalec naj bi izstrelil najmanj štiri strele. Žrtvi naj bi bili oblečeni v dres švedske nogometne reprezentance, poročajo belgijski spletni portali. 

Slovenski nogometaši se bodo za nove točke v kvalifikacijah za Euro 2024 potegovali v torek zvečer v Belfastu. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenski nogometaši se bodo za nove točke v kvalifikacijah za Euro 2024 potegovali v torek zvečer v Belfastu. Foto: www.alesfevzer.com

Nizozemska je naredila velik korak

V skupini B je velik korak k uvrstitvi na Euro storila Nizozemska, za katero je Virgil van Dijk edini zadetek proti Grčiji dosegel v sodnikovem dodatku drugega polčasa.

Na lestvici ima Nizozemska tako kot Grčija 13 točk, a tudi tekmo manj in boljši medsebojni izkupiček, ki šteje v primeru izenačenja po točkah ob koncu kvalifikacijskega cikla. Na vrhu je Francija (18 točk), ki si je že v prejšnjem krogu zagotovila nastop na EP. V skupini B je danes Irska v gosteh ugnala Gibraltar s 4:0 in ima na lestvici šest točk.

hrvaška nogometna reprezentanca : Wales, kvalifikacije za evropsko prvenstvo
Sportal Hrvati po nedeljski zaušnici: Opravičujemo se. Imamo težavo.

Veselje avstrijskih nogometašev. | Foto: Reuters Veselje avstrijskih nogometašev. Foto: Reuters

Avstrija z minimalno zmago na Euro 2024

V skupini F se danes veselijo navijači Avstrije, potem ko so njihovi nogometaši v Bakuju z izidom 0:1 premagali Azerbajdžan in si na ta način priigrali neulovljivo prednost pred zasledovalci. Edini strelec na tekmi je bil Marcel Sabitzer, ki je zadel z bele točke.

Cristiano Ronlado je dal prva dva gola za Portugalsko. | Foto: Reuters Cristiano Ronlado je dal prva dva gola za Portugalsko. Foto: Reuters

Petarda Portugalcev

V skupini J se je Portugalska po imenitnem nizu – dobili so vseh sedem tekem, razlika v golih pa znaša 27:2 – že uvrstila na zaključni turnir v Nemčiji. Danes so gostovali v vroči Zenici na razprodanem stadionu Bilino polje, na katerem se je prvič kot selektor BiH predstavil Savo Milošević.

A ta ni imel nobenega razloga za veselje, potem ko so Portugalci slavili s 5:0. Cristiano Ronlado, prvi zvezdnik portugalske reprezentance, se je dvakrat vpisal med strelce.

Portugalci imajo popoln izkupiček 24 točk in so si že v petek zagotovili vstopnico za EP. Danes se je z zmago v gosteh proti Luksemburgu z 1:0 temu približala še Slovaška. Edini gol je dosegel David Duriš v 77. minuti. Na lestvici imajo Slovaki 16 točk, Luksemburžani so ostali pri 11. Islandija je po zmagi s 4:0 proti Lihtenštajnu zdaj pri desetih točkah in je prehitela Bosno, ki je pri devetih.

Cristiano Ronaldo
Sportal Portugalcem uspelo, Cristiano Ronaldo postavil še en osupljiv rekord
Nastop na Euru 2024 so si poleg gostiteljev Nemcev že zagotovile Avstrija, Belgija, Francija, Portugalska, Škotska, Španija in Turčija.

Kvalifikacije za Euro 2024, 8. krog:

Nedelja, 15. oktober:

Ponedeljek, 16. oktober:

Torek, 17. oktober:

Lestvice:

Benjamin Šeško
Sportal Benjamin Šeško s čarobnimi številkami očaral Uefo
Erik Janža
Sportal Ni mogel zadržati solza, prvič ga je gledala mama
Kv. Euro: Slovenija - Finska Benjamin Šeško
Sportal Slovenci na krilih Šeška preskočili Finsko, Danska boljša od Kazahstana
Matjaž Kek
Sportal Kek ne želi, da se zaustavijo, hkrati pomirja navijače glede Šeška
Kv. Euro: Slovenija - Finska
Sportal Slovenska rapsodija v Stožicah, delirij na tribunah, Euro 2024 še korak bližje!
Ne spreglejte