Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 2. 2018,
9.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Arsenal zimski prestopni rok Atletico Madrid Petr Čech

Petek, 2. 2. 2018, 9.30

6 let, 2 meseca

Arsenal

Jan Oblak tarča novega evropskega velikana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95
Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V poletnem prestopnem roku se obeta gneča pred vrati madridskega Atletica. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je že nekaj časa na seznamu poletnih želja PSG in Liverpoola, za 25-letnega Škofjeločana pa se je ogrel tudi Arsenal, ki želi po prihodu Pierra-Emericka Aubameyanga, najdražje okrepitve v zgodovini kluba, okrepiti še obrambo.

Topničarji, ki na lestvici angleškega prvenstva po 25. krogu gledajo v hrbet petim klubom, so v zimskem prestopnem roku prevetrili vrste. Prišli so Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, Armenec Henrikh Mkhitaryan in Grk Konstantinos Mavrapanos, odšli pa Theo Walcott, Olivier Giroud in Francis Coquelin.

Oblak namesto Čecha?

Petr Čech je imel prste vmes pri porazu Arsenala na gostovanju pri labodih v Swanseaju. | Foto: Reuters Petr Čech je imel prste vmes pri porazu Arsenala na gostovanju pri labodih v Swanseaju. Foto: Reuters Izkušeni trener Arsene Wenger, ki se spopada z visoko stopnjo nezadovoljstva navijačev, si bo prizadeval moštvo dvigniti na lestvici in ga popeljati vsaj med najboljše štiri v angleškem prvenstvu. To bi mu omogočilo vrnitev v ligo prvakov, Arsenal pa bi prejel dodatno finančno injekcijo, s katero bi se podal v boj za nove okrepitve.

Londonski časnik Evening Standard poroča o tem, da vodstvo Arsenala resno razmišlja o novem vratarju. Izkušeni Čeh Petr Čech si je v zadnjem času privoščil preveč napak. Blestel ni niti na zadnji tekmi, ko so topničarji med tednom razočarali navijače s porazom pri v tej sezoni zelo skromnem Swansea Cityju (1:3). Ker je pričakovan tudi odhod Kolumbijca Davida Ospine, ki ne vidi več prihodnosti pri Arsenalu, bodo topničarji poleti zagotovo pozdravili novega čuvaja mreže.

Kateri klub bi bil najbolj primeren za Jana Oblaka v sezoni 2018/19?

  • Atletico Madrid.
    39,09 %
    403 glasov
  • Arsenal.
    6,89 %
    71 glasov
  • Liverpool.
    24,25 %
    250 glasov
  • PSG.
    15,32 %
    158 glasov
  • Noben od naštetih, moral bi braniti drugje.
    14,45 %
    149 glasov
Oddanih 1031 glasov

Arsenal v čakalni vrsti s Parižani in Liverpoolom

V soboto se bo prvič v dresu topničarjev predstavil najdražji novinec Aubameyang. Debitiral bo na srečanju angleškega prvenstva proti Evertonu, pri katerem že blesti nekdanji ljubljenec navijačev Arsenala Walcott. | Foto: Twitter - Voranc V soboto se bo prvič v dresu topničarjev predstavil najdražji novinec Aubameyang. Debitiral bo na srečanju angleškega prvenstva proti Evertonu, pri katerem že blesti nekdanji ljubljenec navijačev Arsenala Walcott. Foto: Twitter - Voranc Če bi skušali pripeljati 25-letnega Oblaka, bi morali Atleticu odšteti sto milijonov evrov. Toliko znaša odkupna klavzula za slovenskega reprezentanta. Če bi se preselil iz Madrida, bi se podpisal pod največji vratarski prestop v zgodovini nogometa. Londončani pa niso edini, ki se nameravajo spustili v boj za Slovenca. Zanj se že dalj časa zanimata PSG in Liverpool.

Španski športni dnevnik Mundo Deportivo poroča o tem, da Parižani že pripravljajo atraktivno ponudbo, v kateri bi Atleticu poleg konkretnega denarnega izplačila ponudili še 21-letnega Goncala Guedesa, ki igra kot posojen igralec Parižanov pri Valencii. Mladi Portugalec spada med najobetavnejše nogometaše v Evropi, podobno kot Oblak pa je pred leti nabiral izkušnje pri Benfici.

Topničarji v angleškem prvenstvu zasedajo šele šesto mesto. Za četrtouvrščenim Chelseajem zaostajajo osem točk. | Foto: Reuters Topničarji v angleškem prvenstvu zasedajo šele šesto mesto. Za četrtouvrščenim Chelseajem zaostajajo osem točk. Foto: Reuters

Navijači Arsenala bodo spomladi stiskali pesti, da se njihovi ljubljenci, ki jim v domačem prvenstvu ne gre najbolje, uvrstijo v ligo prvakov. Vstopnico za prestižno tekmovanje, v katerem se cedita med in mleko, si lahko zagotovijo tudi z zmago v evropski ligi, kjer spadajo med največje favorite za osvojitev lovorike. Da misli londonski klub resno, dokazuje tudi podaljšanje pogodbe Mesuta Özila. Nemec, za katerega se je zanimalo kar nekaj vrhunskih evropskih klubov, je podaljšal zvestobo Arsenalu in sporočil navijačem, da želi s topničarji napadati najvišja mesta.

Koga še želi Wenger?

Oblak ni edina poletna želja Arsenala. Po poročanju Evening Standarda se klub, ki domuje na štadion Emirates, zanima tudi za brazilskega krilnega napadalca Malcoma (Bordeaux) in mladega Nemca Maxa Meyerja (Schalke), na katerega je vrgla oko tudi Barcelona, obrambno vrsto pa bi lahko okrepila Severni Irec Jonny Evans (WBA) in Grk Kostas Manolas (Roma). Poleti se tako obeta pestro dogajanje v severnem Londonu, dinamika nakupovanja pa bo najbolj odvisna od tega, ali si bo Arsenal zagotovil vstopnico za ligo prvakov.

Ne spreglejte