Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 12. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

2

Natisni članek

Matic Črnic NK Rijeka Damir Mišković Matjaž Kek

Torek, 12. 12. 2017, 10.00

6 let, 4 mesece

Podpora predsedniku NK Rijeka

Dobra novica za Matjaža Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski trener Matjaž Kek ostaja na Reki. Mariborčan se je spogledoval z odhodom, če bi reški klub zapustil predsednik Damir Mišković, a se to na njegovo srečo ne bo zgodilo. Člani Rijeke so predsednika, ki želi postati večinski lastnik hrvaškega prvaka, v posebni anketi podprli s 97,8 odstotka glasov. Kek pripravlja ekipo na pokalno tekmo z Interjem, ki bo v sredo.

Na Reki ostaja vse po starem. Predsednik Damir Mišković je prejel večinsko podporo članov kluba, ki so mu v anketi namenili kar 97,8 odstotka glasov, s tem pa je tudi izpolnjen pogoj, da nadaljuje svoje poslanstvo v reškem klubu. Ankete se je udeležila polovica članov Rijeke, starejših od 18 let. Vsega skupaj je glasovalo 2.664 članov. Proti temu, da bi Mišković še naprej vodil reški klub, je bilo le 60 članov, tako da na odgovornem položaju hrvaškega prvaka ne bo sprememb.

S tem je tudi postalo jasno, da na trenerskem stolčku Rijeke ostaja Matjaž Kek. Na Reki sodeluje že skoraj pet let, v tem obdobju pa je s predsednikom kluba, ki mu je večkrat stopil v bran in ga javno podprl, stkal poseben odnos.

Predsednik Rijeke Damir Mišković je napovedal, da bo do 22. decembra pripravil potrebno dokumentacijo, s pomočjo katere bi postal 70-odstotni lastnik kluba.  | Foto: Twitter - Voranc Predsednik Rijeke Damir Mišković je napovedal, da bo do 22. decembra pripravil potrebno dokumentacijo, s pomočjo katere bi postal 70-odstotni lastnik kluba. Foto: Twitter - Voranc

''Rijeka se zahvaljuje vsem članom, ki so sodelovali v anketi, kot tudi vsem navijačem in Armadi za podporo in navijanje na tekmi proti Slaven Belupi,'' se je hrvaški klub na uradni strani zahvalil podpori.

Nova priložnost za Črnica

Kekova četa je v nedeljo na hrvaškem prvenstvu premagala Slaven Belupo z 2:0, med strelce pa se je prvič v tej sezoni vpisal tudi Matic Črnic. Novo priložnost za nastop bi lahko dočakal že v sredo, ko Rijeko čaka pokalni izziv.

Zadetek Črnica proti Slavenu:

 

Zadnja četrtfinalna tekma bi morala biti po prvotnem žrebu odigrana v Zaprešiću, a se vodstvo Interja nagiba k temu, da bi se zaradi slabih vremenskih napovedi preselila na Rujevico, ki ima eno najboljših travnatih podlag na Hrvaškem. Hrvaška zveza se bo o tem posvetovala danes. Če bo Rijeka izločila Inter, se bo v polfinalu hrvaškega pokala pridružila Dinamu, Lokomotivi in Hajduku.

Ne spreglejte